Excepțional! Tineri constănțeni, mentori educaționali în Pakistan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Excepțional! Tineri constănțeni, mentori educaționali în Pakistan
Social 11 Ianuarie 2018 / 13:34 2883 accesări 2 comentarii

Nu auzim de ei în fiecare zi și de aceea activitățile lor au un pic de „wow“ pentru cei obișnuiți cu rutina lor zilnică. Câțiva tineri din Constanța au devenit mentori educaționali pentru copii, elevi și tineri din țări în care educația se află la coada priorităților sau nici măcar nu reprezintă o prioritate.

Câțiva tineri din Constanța, cu adevărate veleități de comunicare, au reușit să iasă din cercul strâmt al rutinei școală-job-casă, făcând ceva extraordinar pentru copiii din țările în care educația nu este o prioritate. Ei sunt Delia Cristiana Stamate, Miruna Apetroae și Ghiță Petruş. Instrumentul pe care l-au avut la îndemână se cheamă comunicare, pe toate palierele sale, iar „mijlocul de transport“ este reţeaua Butterfly Dreamer Network, care este membră în Forumul de consultare publică, comunicare şi dezbateri în vederea pregătirii şi exercitării Preşedenţiei României la Consiliul Uniunii Europene în 2019. Delia Cristiana Stamate, o tânără din Constanţa, stabilită la Bruxelles, încă din 2015, este cel mai tânăr membru în bord și coordonator de proiecte internaţionale în cadrul reţelei și a reuşit să includă Butterfy Dreamer Network în acest forum. Miruna Apetroaei este coordonator de proiecte la nivel local, iar Ghiţă Petruş este CEO şi project manager.

Anul acesta, cei trei au fondat un program de mentorship la nivel global, unde tinerii profesionişti din Europa vor putea oferi şansa tinerilor din Pakistan, care nu au acces la educaţie, să primească sfaturi şi cursuri în diferite domenii, de la specialişti. Delia spune că aderarea la acest forum reprezintă o şansă extraordinară oferită tinerilor voluntari din reţea. „Credem în tineri şi în România” a fost mesajul pe care ea l-a transmis. Prin urmare, la dezbateri vor participa voluntari ai reţelei, interni din cadrul programului de internship global pe care îl coordonează alături de Miruna şi Ghiţă. Tinerii ce vor participa sunt din Iaşi, Bucuresti şi Craiova: Maria Mirabela Miron, Daniel Păun şi Maria Andriescu, voluntari şi interni în cadrul reţelei. Aceşti tineri au rezultate academice excepţionale şi au fost pregătiţi de Delia, Miruna şi Ghiţă pentru aceste dezbateri. Dezbaterile vor incepe pe 19 ianuarie, la Bucureşti, cu Sesiunea plenară, deschisă de Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu şi se vor încheia pe 15 februarie.

REȚEAUA BUTTERFLY

Butterfly Dreamer Network a organizat încă din 2013 până în prezent conferinţe, workshopuri şi diferite seminarii, pentru persoanele cu vârste între 14 – 60 de ani în Constanţa, în cadrul Colegiului Mircea cel Bătrân Constanţa, pe diferite teme, precum public speaking, leadership, antreprenoriat, dialog structurat, managementul proiectelor etc. Reţeaua este extinsă la nivel internaţional, în aproape toate ţările Uniunii Europene, în Japonia, Pakistan, Nepal şi Ghana, având proiecte în desfăşurare pe tot parcursul anului. De asemenea, cei trei coordonează, încă din 2016, un program de internship global, ajuns la cea de a treia ediţie, lucrând cu voluntari din România, Statele Unite ale Americii, Pakistan, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Albania.

loading...

2 comentarii

mary 09:03:31 / 12 Ianuarie 2018
operator pc

Lucru la domiciliu!Oportunitate foarte serioasă! Lucrezi în timpul liber! Te ajutăm pas cu pas! Comision direct motivant!info la: pacurarumarioara1964@gmail com

NR.1 12:06:03 / 12 Ianuarie 2018
RECRUTAM PERSOANE

Recrutam imediat moderatori anunturi.Primiti plata pentru fiecare anunt moderat Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea lor in sistem.Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul.Cereti detalii la adresa de email : lucicamiron12@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2352 secunde