Execuții capitale în Japonia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Execuții capitale în Japonia

Externe 18 Decembrie 2015 / 17:49 1177 accesări

Două persoane condamnate la pedeapsa capitală au fost executate vineri dimineaţă în Japonia, adăugându-se celor 12 cazuri de execuţie înregistrate din 2012 până în prezent, în timpul mandatului premierului Shinzo Abe. Un juriu mixt, format din cetăţeni şi magistraţi, a decis, pentru prima dată, executarea unor deţinuţi condamnaţi la moarte. Cei doi deţinuţi au fost executaţi vineri, fără a primi vreun avertisment în prealabil, cu aprobarea ministrului Justiţiei, Mitsuhide Iwaki.

Sumitoshi Tsuda, executat la vârsta de 63 de ani, era condamnat pentru uciderea a trei persoane în Kawasaki, în mai 2009, a precizat un responsabil al Ministerului japonez de Justiţie. Cel de-al doilea deţinut executat, Kazuyuki Wakabayashi, în vârstă de 38 de ani, fusese condamnat pentru uciderea a două persoane în prefectura Iwata din nord-estul Japoniei.

Cu execuţiile celor doi deţinuţi de vineri, numărul condamnaţilor la pedeapsa capitală a ajuns la 14 persoane executate, în opt sesiuni, de la întoarcerea la putere a premierului Shinzo Abe, în 2012.

Citește și:

Execuție amânată în Oklahoma

Prima femeie executată în Georgia în 70 de ani

Pedeapsa capitală a fost declarată constituţională în SUA: prima execuţie!

Djohar Ţarnaev, al 62-lea deţinut care intră în culoarul federal al morţii în SUA

Patru români sunt arestați pentru trafic de droguri în Malaysia. Unul, condamnat la moarte

SUA înlocuiesc injecţia letală cu... scaunul electric

Peste 770 de oameni ucişi oficial, în 201312
Pagina a fost generata in 0.1476 secunde