Exerciții aeriene americane cu bombardiere și avioane de vânătoare în Peninsula Coreea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Exerciții aeriene americane cu bombardiere și avioane de vânătoare în Peninsula Coreea

Externe 18 Septembrie 2017 / 12:23 594 accesări

Două bombardiere strategice B-1B și patru avioane de vânătoare stealth F-35B americane s-au apropiat luni de frontiera dintre cele două Corei, în cadrul unui exercițiu efectuat împreună cu aparate sud-coreene F-15K, relatează agenția de presă Yonhap, citând surse guvernamentale. Este destul de neobișnuit ca avioanele să zboare în apropierea liniei de demarcație militară (MDL), care separă cele două Corei, remarcă agenția sud-coreeană de presă. Potrivit Reuters, care citează un comunicat la Ministerului Apărării sud-coreean, exercițiile au implicat bombardamente deasupra Peninsulei Coreea. Avioanele "au lansat bombe pe poligonul Pilseung din Taebaek, provincia Gangwon, în timpul exercițiului organizat de la amiază până la ora 2:30, și s-au întors la bazele lor", a indicat interlocutorul Yonhap. La exercițiu au mai participat două avioane americane F-16 și trei avioane cisternă pentru realimentare KC-135, conform sursei citate.

Bombardierele au decolat de pe insula americană Guam din Pacific, în timp ce avioanele de vânătoare au venit din Japonia. Șase avioane de vânătoare sud-coreene au participat de asemenea la acest exercițiu, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului Apărării de la Seul. În același timp, o conferință a șefilor armatelor terestre din regiunea Indo-Asia-Pacific se deschide la Seul în cursul zilei de luni, într-un context de intensificare a tensiunilor din cauza programelor balistic și nuclear ale Coreei de Nord, a anunțat luni armata Coreei de Sud, citată de Yonhap. Mai exact, este vorba de Conferința șefilor armatelor din Pacific (PACC), care are loc la fiecare doi ani, și care va reuni șefi de stat major și comandanți de rang înalt din 29 de țări. Evenimentul este organizat de șeful armatei terestre sud-coreene Kim Yong-woo și de omologul său american Mark A. Milley. China va trimite un general de trei stele la această conferință pe tema "Unitatea de efort: Construirea de parteneriate civil-militare în răspunsul forțelor terestre la amenințările non-tradiționale de securitate", prevăzută să dureze până joi. Va fi prima vizită a unui înalt oficial militar chinez la Seul după ce Statele Unite și Coreea de Sud au convenit să desfășoare un sistem de apărare antirachetă de mare altitudine (THAAD—Terminal High Altitude Area Defense) pe teritoriul sud-coreean, anul trecut. PACC va debuta cu un discurs al fostului secretar general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, la hotelul Grand Hyatt din Seul.

Coreea de Nord se află aproape în "stadiul final" de dezvoltare a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM), a declarat luni Ministerul Apărării sud-coreean, citat de Yonhap, avertizând împotriva eventualelor provocări ale Coreei de Nord menite să facă să avanseze programele sale balistic și nuclear. Într-un raport către Adunarea Națională (parlamentul unicameral sud-coreean), ministerul a apreciat că lansarea rachetei cu rază de acțiune intermediară (IRBM), efectuată vineri de Coreea de Nord, a vizat să demonstreze capacitatea acesteia de a lovi baze militare americane.12
Pagina a fost generata in 0.1592 secunde