Exerciții demonstrative în spatele porților deschise, de Ziua jandarmilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vezi programul manifestărilor!

Exerciții demonstrative în spatele porților deschise, de Ziua jandarmilor

Eveniment 29 Martie 2017 / 14:17 975 accesări

Cu ocazia împlinirii, pe 3 aprilie, a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Jandarmeria Constanța a pregătit două zile de manifestări festive. Luni, 3 aprilie a.c., cu începere de la ora 08.00, în prezenţa întregului personal, la sediile celor două unităţi se va arbora Drapelul Naţional, în acordurile Imnului Naţional. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind Ziua Jandarmeriei Române. După acest moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată. Totodată, preotul militar Oprea Laurenţiu va oficia ceremonialul religios ce se va desfăşura cu această ocazie. Tot luni, începând cu ora 10.00, în cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, jandarmii constănţeni vor primi în mijlocul lor peste 600 de preşcolari şi elevi din instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa.

În cadrul Zilei Porţilor Deschise, jandarmii îi vor încânta pe micuţi cu o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare, arte marţiale și exerciţii de dresaj canin. După ce vor urmări aptitudinile câinilor de serviciu, oaspeţii vor vizita atelierul de prezentare a tehnicii din dotare şi expoziţia autospecialelor de serviciu. De asemenea, vor viziona un film de prezentare instituţională şi vor vizita Sala Tradițiilor, amenajată la sediul unităţii.

Totodată, elevilor de liceu din clasele terminale le va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.

Marţi, 4 aprilie a.c., o echipă formată din jandarmi care au trecut în rezervă va disputa un meci de fotbal împotriva unei echipe constituite din jandarmi în activitate. În perioada 5-7 aprilie se va desfăşura un campionat de fotbal, competiţie sportivă la care vor participa nouă echipe reprezentative ale detşamentelor operative şi o echipă a structurii de comandament. Finala şi premierea vor avea loc în ziua finală a turneului în care favoriți sunt câștigătorii ultimelor două competiţii - reprezentanții Detașamentului 7 Medgidia.12
Pagina a fost generata in 0.2 secunde