Exercițiul Ramstein Legacy24 cu trageri de luptă reale în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Exercițiul Ramstein Legacy24 cu trageri de luptă reale în România

Eveniment 14 Iunie 2024 / 19:45 578 accesări

Foto: Bogdan Pantilimon

Foto: Bogdan Pantilimon

Foto: Bogdan Pantilimon

Foto: Bogdan Pantilimon

Exercițiul NATO Ramstein Legacy24 s-a desfășurat în perioada 3-14 iunie, în poligonul Capu Midia, județul Constanța, integrând structuri de apărare aeriană și antirachetă. Aproximativ 1.300 de militari români și aliați (din Republica Cehă, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia și Ungaria) au participat la RALY 24. Exercițiul contribuie la creșterea interoperabilității și la exersarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor pentru operațiuni defensive. În timpul acestui exercițiu, participanții au certificat pregătirea operațională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target ("PATRIOT") prin doborârea unei ținte vii în poligonul de pregătire din Capu Midia, a informat un comunicat al Ambasadei SUA.

Acesta a fost al doilea exercițiu tactic de apărare aeriană cu sistemele PATRIOT ale României, primul având loc în noiembrie 2023. România a demonstrat un nivel ridicat de expertiză tehnică și competență, pentru a se apăra împotriva amenințărilor aeriene avansate. Încheierea cu succes a exercițiului Ramstein Legacy demonstrează că România are capacitățile de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul național.

Exerciții precum Ramstein Legacy demonstrează, de asemenea, conducerea și angajamentul României față de securitatea aliată, inclusiv capacitatea de a găzdui forțe NATO și de a utiliza cele mai moderne sisteme de apărare într-o coaliție multinațională. RALY 24 este unul dintre zecile de exerciții care îmbunătățesc interoperabilitatea NATO și consolidează apărarea colectivă.

În plus, acest exercițiu încheiat cu succes consolidează și mai mult Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, în domeniul militar și al securității. „Prin antrenament comun, armata română și aliații NATO contribuie la poziția de descurajare și apărare a Alianței, demonstrând capacitatea de a desfășura și integra forțele NATO în timp util", a declarat însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Michael Dickerson. „Acest exercițiu cu trageri reale" a continuat el, „este încă un exemplu al capacității României de a descuraja amenințările regionale, de a apăra România și de a contribui la apărarea colectivă a NATO".Ştiri recomandate

12