Exorcizați violența din școli!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sindicatele bat cu pumnul în masă: Exorcizați violența din școli!
Educație 04 Decembrie 2017 / 17:45 807 accesări 0 comentarii

Fie că este vorba atacuri ale elevilor asupra profesorilor sau invers, când apare un astfel de caz de violență în școli, sindicatele vociferează. Cer să se ia măsuri, vor protecție specială pentru profesori, depun hârtii, lansează statistici și apoi nu se mai întâmplă nimic. Nu există reacții nici din partea autorităților, dar nici consecințe din partea sindicaliștilor. Între timp, în școli războiul continuă. Tot așa, și de data aceasta, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) solicită Guvernului și Parlamentului măsuri de protecție pentru cadrele didactice în condițiile în care peste 19.000 de cazuri de violență în școli au fost raportate în anul 2015, se arată într-un comunicat al FSLI. „Potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Educației, la nivelul anului 2015, peste 19.000 de cazuri de violență au fost înregistrate în școli. Cifrele sunt însă și mai mari, întrucât multe dintre cazuri nu sunt raportate la nivelul inspectoratelor școlare. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere de urgență Guvernului, dar și parlamentarilor României, măsuri de protecție pentru cadrele didactice așa cum au polițiștii și magistrații, în cazul în care sunt agresați fizic sau verbal“, se precizează în comunicat.

FSLI amintește că a depus la Parlament, încă din anul 2015, un proiect de act normativ, preluat de un grup de parlamentari, prin care a cerut acest lucru însă proiectul se află și acum în sertarele Parlamentului.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.6407 secunde