Experimente și explorări de rock alternativ și iubire cu „Travka“, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Experimente și explorări de rock alternativ și iubire cu „Travka“, la Constanța

Divertisment 28 Martie 2017 / 21:44 2159 accesări

În rusește, „travka“ înseamnă „iarbă”. În românește, „Travka“ înseamnă una dintre puținele trupe din România care cântă exclusiv live și sună mai bine ca-n studio. Ultimul lor album, Okean în doar cinci exemplare, câte unul în cinci mari orașe din țară. De atunci, Okean a călătorit peste tot și s-a tot multiplicat. Despre muzică, despre „iarbă”, despre pițipoance și politică, dar și despre Dumnezeu, cu George Gâdei, liderul formației Travka, solistul și poetul - vă puteți întâlni cu el și întreaga trupă vineri, pe 31 martie 2017, când formația „Travka“ va susține un concert la Constanța, în Doors Club (str. Traian nr. 68A), începând cu ora 22.00.

Componența trupei este: George Gâdei (voce), Misha Gâlcă (chitară, bass), Alexei Țurcan (chitară, acordeon, keys) și Cristian Chirodea (tobe).

„Travka“ au urcat pe scena alternativă românească în 2002. Povestea formaţiei Travka începe în primăvara anului 2002 la Focşani. Întâmplarea i-a adus acolo pe George Gâdei, născut în Bârlad, absolvent al facultăţii de actorie din Iaşi, şi pe Mihail Gâlcă (alias Misha), provenit din Basarabia. Cei doi s-au hotărât să înfiinţeze o trupă rock şi i-au spus Travka (un nume în limba rusă, care literal s-ar traduce ca ,,ierbuşoară”). Curând acestora li s-au alăturat basistul Răzvan Rusu (alias Mizdan) şi bateristul Gabi Boboc, care anterior cântaseră împreună în trupa de hardcore ,,Propaganda”. A urmat la scurt timp Alexei Ţurcan, care la fel ca şi Misha venise din Basarabia, fiind încă la liceu. În prima fază şi-a asumat rolul de chitarist în Travka, dar mai târziu s-a folosit şi de cunoştinţele sale de acordeon, keyboards sau (pentru o perioadă) tobe. Până în primăvara lui 2003 formaţia a continuat să concerteze pe plan local, dar au ieşit să cucerească şi capitala în contextul unui concurs pentru trupe tinere ce se desfăşura la Club A, iar după trei zile Travka a participat la festivalul Top T Buzău. Lucrurile au început să se mişte rapid şi în toamnă băieţii s-au mutat la Bucureşti. Gabi, bateristul, nu s-a putut muta cu restul trupei, aşa că a fost găsit un înlocuitor, pe numele său Răzvan Stăcescu. La începutul lui 2005 se producea o nouă modificare de componenţă. În locul lui Răzvan Stăcescu la tobe trecea nimeni altul decât Alexei, în timp ce postul de chitarist lăsat liber de acesta îi revenea lui Alex Hossu, un instrumentist experimentat, ce mai trecuse pe la AB4, între altele. În perioada care a urmat, formaţia se împărţea între concerte şi înregistrările pentru albumul de debut.

Mult-aşteptatul album, intitulat ,,Corabia nebunilor”, avea să fie lansat în sfârşit pe 15 decembrie 2005, în clubul Lăptăria lui Enache. Cu toate că lucrurile mergeau într-o direcţie bună, pe data de 13 august 2006, membrii formaţiei au anunţat oficial, prin intermediul Internetului, că îşi încetează activitatea artistică. Alexei, Mizdan şi Cristi au continuat să fie prezenţi pe scenă cu un alt proiect al lor, Discoballs, orientat spre o cu totul alta zonă muzicală, electronica/drum & bass. La începutul lui 2010 - când orice speranţă dispăruse, cei cinci componenţi ai formulei clasice Travka – George, Misha, Alexei, Mizdan, Cristi - s-au gândit să mai facă o surpriză. Adică să se reunească. Ideea a fost foarte inspirată, concertul de revenire, desfăşurat în Silver Church, a strâns nu mai puţin de 1.500 de spectatori. A fost înregistrată şi o piesă nouă, ,,E cineva în oraşul acesta”, ajunsă pe locul 1 în Topul Radio Guerrilla, vreme de două săptămâni. Bineînţeles, că trupa a fost dornică să se reîntâlnească şi cu publicul din ţară, aşa că au urmat mai multe drumuri, pe la Iaşi, Cluj, Timişoara, Vama Veche, Buzău, Bacău, Galaţi. În toamnă, a urmat lansarea unui nou single, ,,Fetele în lună” (conform targumureseanul.ro).

Prin concerte pline de energie și o lirică deosebită, trupa a cucerit definitiv un public fascinat de forța acordurilor rock împletite cu poezia provocatoare a versurilor. Au participat la cele mai mari festivaluri de muzică din România, au avut numeroase apariții pe micul ecran și au fost aclamați de presa de specialitate. Lansând deja trei albume fundamentale pentru rock-ul alternativ autohton, „Travka“ continuă să experimenteze și să exploreze noi și noi orizonturi muzicale. Prețul unui bilet este 30 de lei. Biletele se pun în vânzare la sediul Clubului Doors Constanța, începând de luni, 27 martie. Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22.12
Pagina a fost generata in 0.2492 secunde