Experți în arme chimice, trimiși în Turcia pentru a investiga presupusul atac chimic din Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Experți în arme chimice, trimiși în Turcia pentru a investiga presupusul atac chimic din Siria

Externe 13 Aprilie 2017 / 15:46 224 accesări

O echipă de experți a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a fost trimisă în Turcia pentru a aduna probe ca parte a investigației asupra presupuselor atacuri chimice care au avut loc în Siria la 4 aprilie, în urma cărora 87 de persoane au decedat, informează Reuters. Organizația internațională care asigură implementarea prevederilor Convenției privind interzicerea armelor chimice (CWC) va aduna probe biometrice și va intervieva supraviețuitorii, conform unei surse citate de agenția de presă britanică.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din provincia Idlib, soldat cu 89 de morţi. În replică, armata americană a lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria. Deocamdată, nu a avut loc nicio investigaţie independentă în acest caz.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a reiterat, marţi, că Administraţia Bashar al-Assad nu a comis niciun atac chimic, argumentând că Statele Unite invocă pretexte similare cu cele care au avut rolul de a justifica, în 2003, intervenţia în Irak, unde nu au fost găsite arme neconvenţionale.

Reamintim că Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.4621 secunde