Explozii în Venezuela - Nicolas Maduro, ținta unui atentat cu drone

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Explozii în Venezuela - Nicolas Maduro, ținta unui atentat cu drone
Externe 05 August 2018 / 08:29 500 accesări 0 comentarii

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a scăpat sâmbătă nevătămat dintr-un atentat de la Caracas în care au fost folosite mai multe drone încărcate cu explozibili, a anunţat ministrul informaţiei, citat de agenţiile internaţionale de presă, scrie agerpres.ro.

Şapte militari au fost răniţi în atentat şi spitalizaţi.

Potrivit ministrului Jorge Rodriguez, "o încărcătură explozivă fost detonată în apropierea podiumului pe care se afla preşedintele" şi alte încărcături au explodat în mai multe locuri ale unei parade militare la care președintele ținea un discurs. La ceremonie participau peste 17000 de mlilitari care au rupt rândurile cand au început exploziile.

Un misterios grup rebel care ar fi compus din civili şi militari a revendicat atentatul care l-ar fi vizat sâmbătă pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, potrivit unui comunicat difuzat pe reţelele sociale, relatează AFP, conform agerpres.ro.

"Este contrar onoarei militare să-i menţii la guvernare pe cei care au uitat Constituţia şi au făcut din funcţia publică un mod obscen de îmbogăţire", denunţă textul semnat de "Mişcarea naţională a soldaţilor în cămaşă".

"Nu putem tolera ca populaţia să fie înfometată, ca bolnavii să nu aibă medicamente, ca moneda să nu mai aibă valoare, ca sistemul educativ să nu mai înveţe nimic şi să nu facă decât îndoctrinare cu comunism", se mai menţionează în comunicat.

"Popor al Venezuelei, pentru ca această luptă de emancipare să fie o reuşită, este necesar să coborâm cu toţii în stradă şi să nu mai plecăm", adaugă textul citat.

Atacul eşuat ar face parte din "Operaţiunea Phoenix", potrivit comunicatului citit sâmbătă seara de Patricia Poleo, o jurnalistă apropiată de opoziţie care locuieşte în SUA, pe canalul ei de YouTube.Pagina a fost generata in 0.1418 secunde