Expoziția „Apa zilei/apa nopţii” închide seria evenimentelor românești la Veneția

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Expoziția „Apa zilei/apa nopţii” închide seria evenimentelor românești la Veneția

Cultură 18 Decembrie 2016 / 15:04 416 accesări

Expoziția de pictură „Apa zilei/apa nopţii” a artistei Claudia Mandi va fi vernisată luni, la Mica Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția. „Apa zilei/apa nopţii” extinde seria proiectelor începute de Claudia Mandi în timpul stagiului ca bursieră „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma.

Tradiția reprezentării elementelor a existat din Renaștere cu alegoriile apei, aerului, focului, pământului. Dincolo de dimensiunea sa fizică Apa are o multitudine de valori simbolice și filosofice profunde, pe care le explorează artista.

Apa ca suprafață reflectorizantă amplifică imaginea orașului, a palatelor, iar arhitectura își dublează impactul vizual. Claudia Mandi intuiește natura duală a orașului în alternanța zi/noapte. Dacă ziua orașul e dinamic, vital, colorat și luminos, noaptea se transformă într-un loc sumbru, într-o entitate misterioasă a cărei esență eludează simțurile. Claudia Mandi a absolvit în 1997 Facultatea de Arte și Design a Universităţii de Vest din Timișoara, specializarea Pictură.

Expoziţia, organizată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, va putea fi vizitată până pe 30 ianuarie 2017. Intrarea este liberă.12
Pagina a fost generata in 0.2135 secunde