Expoziţia de fotografie despre România, la sediul ONU din New York

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Expoziţia de fotografie despre România, la sediul ONU din New York
Externe 14 Februarie 2018 / 16:05 576 accesări 0 comentarii

În seria evenimentelor de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri, a fost inaugurată marţi, 13 februarie, la sediul ONU din New York de către reprezentantul permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, expoziţia de fotografie România: „Evoluţie - 100 ani“, conform agerpres.ro. Inaugurarea a fost făcută împreună cu directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, şi preşedintele Adunării Generale a ONU, ministrul de externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak.

În intervenţia sa, ambasadorul României la Naţiunile Unite a evocat momente marcante din istoria ţării noastre, reliefând importanţa aniversării Centenarului românesc în anul 2018 la sediul ONU, organizaţie ce rămâne un reper fundamental pentru promovarea obiectivelor de politică externă ale României. "Privind fotografiile acestei expoziţii, retrăim o parte din istoria vibrantă a României din ultima sută de ani. Membru fondator al Ligii Naţiunilor în 1919, România a dovedit, după aderarea la ONU în 1955, un angajament pe termen lung pentru pace, justiţie internaţionale şi dezvoltare. Acesta este, de altfel, şi motto-ul candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru perioada 2020-2021", a spus Ion Jinga, citat într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri de Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite.

Evenimentul s-a bucurat de o largă participare: preşedintele Adunării Generale, secretari generali adjuncţi şi asistenţi ai secretarului general al ONU, un număr impresionant de ambasadori acreditaţi la ONU, diplomaţi, jurnalişti, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi comunităţii româneşti din New York. Pe parcursul anului 2018, expoziţia va fi prezentată publicului din România şi din străinătate, fiind un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri realizat de AGERPRES cu sprijinul mai multor ambasade ale României.

Expoziţia poate fi vizitată până la 23 februarie 2018, la sediul ONU din New York.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1975 secunde