Expoziția „Glass Nouveau”- Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Expoziția „Glass Nouveau”- Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu
Cultură 18 Septembrie 2019 / 12:33 1269 accesări 0 comentarii

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, Asociația Culturală DAR DEVELOPMENT din București și Fundația „Sfinții Martiri Brâncoveni“ invită publicul iubitor de frumos la vernisajul expoziției „Glass Nouveau”- Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu, vineri, 20 septembrie, la ora 13:30, la etajul al doilea al muzeului.

La confluența dintre artă și meșteșug, tehnica vitraliului în care sunt realizate oglinzile care alcătuiesc acestă expoziție este în mare parte bazată pe experimentele continue ale autorului, pe creativitatea sa și pe îndelunga căutare a idealului din atelierul său din Orăștie, judeșul Hunedoara, unde a creat brandul „Căsuța cu Vitralii”.

Asociația culturală DAR DEVELOPMENT, care sprijină artele dar și demersurile care pun în valoare patrimoniul, a decis să se implice în promovarea acestei forme artistice cu origini vechi, dar și cu interesanta revenire de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea prin curentul Art Nouveau, a cărui influență se regăsește în titlul expoziției. Influența acestui curent se manifestă în multe dintre lucrările aflate în expoziție - una dintre ele include chiar o temă din arhitectura clădirii emblematice a Constanței, Cazinoul - la acestea adăugându-se numeroase alte influențe, de la baroc, la pop-art-ul anilor '70.

Expoziția va putea fi vizitată până în 20 octombrie și este însoțită de un interesant catalog realizat de Editura DARK Publishing.

Pe lângă reprezentanții muzeului, expoziția va fi prezentată de autorul lucrărilor, Cristian Florin Anghelescu, și Alexandra Brutaru, președintele Asociației DAR DEVELOPMENT.

Lucrările prezentate se pot achiziționa și vor fi însoțite de un certificat de unicitate care va menționa și expozițiile din care au făcut parte.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1411 secunde