Expoziție dedicată crizei refugiaților, deschisă la Milano

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Expoziție dedicată crizei refugiaților, deschisă la Milano

Cultură 30 Aprilie 2017 / 12:16 697 accesări
Sursa foto: artribune.com

Sursa foto: artribune.com

O expoziție organizată începând din 27 aprilie la Milano propune o incursiune în problema imigrației și a crizei refugiaților, prin intermediul lucrărilor semnate de 65 de artiști și fotografi din lumea întreagă, informează AFP.

Expoziția, intitulată "La Terra Inquieta", este găzduită de La Triennale di Milano, cu sprijinul Fundației Nicola Trussardi.

"Manifestarea a fost concepută ca un exercițiu de empatie, de înțelegere și de dialog între culturi", pentru ca această conștientizare să poată facilita "un viitor împreună", a precizat Beatrice Trussardi.

Expoziția se deschide cu două colaje, de dimensiuni mari, create în 2016 de artistul Thomas Hirschhorn ("Beyond the Ruins" și "Ruins Ahead"), care înfățișează distrugerile provocate de război, și cu o lucrare, realizată din mai multe steaguri acoperite cu noroi, semnată de Pravdoliub Ivanov.

Publicul poate vedea, de asemenea, o serie de obiecte (pașapoarte, cărți de identitate, carnete, telefoane mobile deteriorate sau fotografii) care au aparținut unor refugiați morți într-un naufragiu în apropiere de Lampedusa, dar și 26 de fotografii emoționante, semnate de fotograful AFP Aris Messinis, cu refugiați care și-au riscat viața în bărci șubrede.

Cei peste 60 de artiști și fotografi ale căror lucrări vor fi expuse până la 20 august la Trienale di Milano provin din numeroase țări, printre care Siria, Turcia, Irak, Liban, Egipt, Ghana și Bangladesh.

Taguri articol


12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.2301 secunde