Expoziţie George baron Lowendal: „Arta ca teatru, teatrul ca artă“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Expoziţie George baron Lowendal: „Arta ca teatru, teatrul ca artă“

Cultură 22 Septembrie 2017 / 16:54 2061 accesări
George baron Lowendal

George baron Lowendal

Baronul George Lowendal a ajuns în Berlin. 60 de picturi, desene şi lucrări grafice ale artistului cu origini nobiliare daneze, dar care a lucrat la Cernăuţi şi Bucureşti sunt acum descoperite de publicul german într-o expoziţie la ICR Berlin. Expresiv până în vârful bărbiei, a scris un critic în Berliner Zeitung. George baron Lowendal a fost cunoscut în primul rând ca scenograf. A lucrat în principal la Cernăuţi şi Bucureşti, dar a lăsat în urmă şi o impresionantă operă de pictor şi desenator care este promovată de fundaţia ce îi poartă numele.

Mulţi dintre cei care au privit expoziţia au remarcat tuşa foarte personală din portretele de ţărani, dar şi linia expresionistă a desenatorului. Criticii germani îi pun opera alături de creaţiile unor artişti celebri precum Otto Dix sau George Grosz.

George baron Lowendal s-a născut în Rusia dintr-o familie care îl are printre înaintaşi pe regele Frederich al III-lea ar Danemarcei şi Norvegiei. Artistul a ajuns apoi în Bucovina şi a murit în 1964 la Bucureşti. Lucrările lui George Lowendal au fost nu de puţine ori piese disputate în licitaţiile de artă din România.

Taguri articol


12