Extrem de important! Se retrage de pe piaţă un medicament cunoscut!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Extrem de important! Se retrage de pe piaţă un medicament cunoscut!
Sănătate 29 Martie 2018 / 15:53 3185 accesări 0 comentarii

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a decis retragerea de pe piață a unui medicament folosit de mulți români. Recomandările de retragere vizează medicamentul Panadol Artro 665 mg comprimate. Motivul? Din cauza complexităţii şi dificultăţii de gestionare a supradozajului. „Din cauza complexităţii în gestionarea supradozajului cu medicamentele care conţin paracetamol cu eliberare prelungită, produsul Panadol Artro 665 mg, comprimate cu eliberare prelungită, se află în procedură de retragere de pe piaţă. Autorizaţia de punere pe piaţă va fi suspendată pentru medicamentele care conţin paracetamol cu eliberare modificată şi pentru medicamentele care conţin paracetamol cu eliberare modificată în combinaţie cu tramadol, conform Deciziei Comisiei Europene nr. (2018)1151 din data de19.02.2018″, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, ANMDM susține că, până în prezent, în România nu au fost semnalate cazuri de supradozaj cu paracetamol în cazul medicamentelor care conţin paracetamol cu eliberare modificată, inclusiv a celui care conţine paracetamol în combinație cu tramadol.

Potrivit ANMDM, medicamentele care conţin paracetamol cu eliberare modificată și care sunt autorizate și disponibile pe piață în România sunt: DORETA EP 75 mg /650 mg comprimate cu eliberare prelungită (clorhidrat de tramadol/paracetamol) şi PANADOL ARTRO 665 mg comprimate cu eliberare prelungită (paracetamol). ”Până la această dată, nu s-au semnalat la ANMDM cazuri de supradozaj cu paracetamol în cazul medicamentelor care conţin paracetamol cu eliberare modificată, inclusiv a celui care conţine paracetamol în combinație cu tramadol. Se recomandă pacienților care utilizează aceste medicamente să respecte indicațiile medicului, fără a depăși dozele prescrise sau să se conformeze informațiilor din Prospect, pentru a evita riscul supradozării paracetamolului.

„ANMDM reiterează apelul către profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți de a raporta orice reacție adversă suspectată la medicamente, inclusiv cele apărute în cazurile de supradozaj, erori de medicație, utilizare off-label (în afara informațiilor despre medicament din Prospectul destinat utilizatorului și Rezumatul Caracteristicilor Produsului, destinat personalului medical)”, se precizează în anunțul ANMDM. Anunţul a fost formulat ca urmare a comunicatului Agenției Europene a Medicamentului privind recomandarea PRAC retragere de pe piață a medicamentelor care conţin paracetamol cu eliberare modificată, inclusiv a celor care conţin paracetamol în combinație cu tramadol.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1939 secunde