Extremiştii francezi şi italieni atacă „buncărul de la Bruxelles”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Extremiştii francezi şi italieni atacă „buncărul de la Bruxelles”

Externe 08 Octombrie 2018 / 17:26 458 accesări

Liderii italian şi francez de extremă dreaptă şi suveranişti Matteo Salvini şi Marine Le Pen au atacat luni "buncărul de la Bruxelles", cu prilejul lansării, la Roma, a campaniei lor electorale pentru alegerile europene din mai 2019, relatează AFP, arată agerpres.ro. "Întâlnirea din mai va fi finalul unui parcurs, a unei revoluţii a bunului simţ", a dat asigurări Salvini, şef al formaţiunii Liga (extremă dreapta), dar şi vicepremier al Italiei şi ministru de interne.

Matteo Salvini a reuşit să aibă în ultimele luni un parcurs spectaculos cu formaţiunea sa. Creditat în sondaje cu mai puţin de 10% înainte de legislativele din martie, el a obţinut circa 17% din sufragii şi se află acum în fruntea intenţiilor de vot cu peste 30%. După ce a susţinut timp de luni de zile un discurs anti-migranţi, Matteo Salvini vorbeşte acum mai mult despre probleme sociale. "Adevărata provocare este lupta împotriva muncii precare, a şomajului (...), a leagănelor goale", a spus el. "Duşmanii Europei s-au baricadat în buncărul de la Bruxelles (...) Oameni ca Juncker şi Moscovici au adus sărăcia şi teama în Europa şi refuză să renunţe la fotolii", a mai spus Salvini.

Liderul italian nu ratează niciun prilej de a-i ataca pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi pe comisarul pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, pentru criticile lor faţă de proiectul de buget al Italiei, care prevede o creştere a cheltuielilor şi a deficitului public contrară angajamentelor luate până acum de Italia. "Sunt atent la estimările burselor, pieţelor, analiştilor, dar dacă un proiect de buget, la fel ca al nostru, pune în centru dreptul la muncă, la sănătate, la viaţă, la pensie, asta vine înaintea altor raţiuni", a subliniat Salvini. El a fost susţinut în punctele de vedere exprimate de Marine Le Pen, lidera Adunării naţionale (RN, fostul Front naţional). "Uniunea Europeană este construită pe multe promisiuni (...) dar foarte puţine realizări şi rezultate (...) insuficiente", a spus ea. "Noi nu luptăm împotriva Europei, ci împotriva unei Uniuni Europene devenită un sistem totalitar", a adăugat ea. "Suntem astăzi într-un moment istoric. În mai anul viitor se va scrie istorie cu I mare. Este vorba despre apariţia unei Europe a naţiunilor", a adăugat ea.

Marine Le Pen speră, împreună cu aliatul său Matteo Salvini şi cu alţi suveranişti europeni, să obţină suficiente voturi în viitoarele alegeri europarlamentare pentru a răsturna echilibrul din Parlamentul European, notează AFP.

Taguri articol


12