Fabrica de BCA, unde a izbucnit un puternic incendiu la începutul lunii iulie, amendată cu 50.000 de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fabrica de BCA, unde a izbucnit un puternic incendiu la începutul lunii iulie, amendată cu 50.000 de lei

Eveniment 14 Iulie 2021 / 18:30 690 accesări

Fabrica de BCA din municipiul Constanţa, unde la începutul lunii iulie a izbucnit un puternic incendiu, a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei, deoarece nu a prevenit riscurile legate de depozitarea pastei de aluminiu. Incendiul s-a produs din cauza unei explozii la acest produs.

Garda de Mediu a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în urma incendiului şi a exploziilor produse în data de 3 iulie, la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanţa de pe strada Industrială, comisarii instituţiei au constatat că operatorul economic nu a identificat si prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos - pasta de aluminiu.

Urmare a incediului/exploziilor produse in data de 03.07.2021, incepand cu orele 16: 00 la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanta de pe strada Industriala, s-a constatat ca operatorul economic nu a identificat si prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos - pasta de aluminiu.

Pentru fapta savarsita, GNM CJ Constanta a aplicat sanctiune contraventionala in valoare 50 000 lei, conform prevederilor OUG 195/2005 art.96 alin1, pct 3, fiind impuse si masuri referitoare la identificarea si prevenirea riscurilor generate de depozitarea si utilizarea substantelor chimice si a preparatelor periculoase depozitate, gestionate, precum si pentru gestionarea corespunzatoare a tuturor deseurilor rezultate din incendiu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2074 secunde