Facebook va crea zece mii de locuri de muncă în Europa pentru proiectul "Metaverse"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Facebook va crea zece mii de locuri de muncă în Europa pentru proiectul "Metaverse"

Tehnologie 18 Octombrie 2021 / 09:12 888 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Facebook a anunțat că va crea 10.000 de noi locuri de muncă în UE pentru a lucra la metavers, noua lume virtuală.

Sub denumirea de “Metaverse”, Facebook a spus că vrea să creeze un univers de realitate virtuală ce ar urma să simuleze interacțiunea directă între persoane aflate la distanță, la fel ca pe platforma de socializare, dar nu prin text sau imagine ci prin recrearea realității cu ajutorul căștilor VR.

Zuckerberg a anunțat în acest an că Facebook va dedica resurse importante pentru a ajuta la crearea acestui metavers care va fi dezvoltat în următorii ani nu doar de Facebook, ci și de alte companii tech.

Mark Zuckerberg a spus la un moment dat că proiectul Metaverse a devenit o prioritate pentru gigantul tehnologic.

Compania spune că vrea să angajeze 10.000 de oameni în Europa pentru a dezvolta acest ”metaverse”, în special ingineri, planul fiind pe următorii 5 ani.

În iulie, compania a lansat un test al universului virtual unde mai mulți utilizatori ai setului de ochelari de realitate virtuală a Facebook, Oculus Quest 2, au participat la întâlniri virtuale sub forma unor caractere care simulau înfățișarea reală a fiecărui participant. Cu toate acestea, compania a precizat că proiectulva fi finalizat peste 10 sau chiar 15 ani.

Sursă: Hotnews12
Pagina a fost generata in 0.1451 secunde