Facebook va limita distribuirea de știri false privind vaccinarea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Facebook va limita distribuirea de știri false privind vaccinarea

Lifestyle 11 Martie 2019 / 08:19 940 accesări

Joi, gigantul social Facebook a declarat că a eliminat mai mult de 150 de conturi Facebook, Instagram, pagini și grupuri - 137 provenind din Marea Britanie și 31 din România - care prin identitate falsă au distribuit conținut de natură politică ce îndeamnă la ură și la atitudini nepotrivite .

Facebook și-a anunțat, de asemenea, planul de a adopta o abordare similară privind dezinformarea cu privire la vaccinuri.

Un reprezentant al companiei a declarat că nu va elimina conținutul fals, ci va reduce impactul prin scăderea apariției sale în fluxurile și căutările de știri ale utilizatorilor, respingerea postărilor care difuzează informații false despre vaccinuri și "explorarea modalităților de a oferi oamenilor informații mai exacte de la organizațiile de experți cu privire la vaccinuri ".

"Organizațiile globale din domeniul sănătății, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății și Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, au identificat informații false apărute în media", a declarat într-o declarație Monica Bickert, vicepreședintă a managementului politicii globale Facebook. "Dacă aceste fakenews apar pe Facebook, vom lua măsuri împotriva lor."

Noua regulă a lui Facebook vine pe fondul izbucnirii rujeolei printre copiii nevaccinați din Statele Unite, în special în statul Washington, New York și Texas și într-o perioadă în care retorica anti-vaccinare este în creștere atât în ​​țară cât și în străinătate, în ciuda unui studiu suplimentar apărut în această săptămână care discreditează asocierea dintre vaccinul antirujeolic și autism.12