Facebook va permite user-ilor să ascundă contorul de like-uri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Facebook va permite user-ilor să ascundă contorul de like-uri

Tehnologie 27 Mai 2021 / 09:15 1515 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Facebook și Instagram le vor permite user-ilor care vor dori asta să ascundă contorul de like-uri la postări.

Opțiunea a fost testată pe un număr de useri și va deveni curând disponibilă pe Instagram și apoi și pe Facebook în câteva săptămâni.
Goana după like-uri pune presiune psihică pe oameni și dăunează și calității conținutului postat, au arătat câteva studii din ultimii ani.

Instagram a luat decizia de a implementa funcția după ani de teste și presiune din partea unor oameni de a aduce modificări platformei sale.

Facebook au analizat scoaterea contorul de like-uri, însă ar fi fost o decizie care ar fi îndepărtatmulți utilizatori.

Like-urile sunt folosite pentru a măsura popularitatea diverselor postări, dar mulți useri ”vânează” like-uri și postează doar pentru a obține un număr cât mai mare.

Pe Instagram, vei găsi o nouă secțiune numită Posts, de unde vei putea să dezactivezi toate like-urile de la postările din feed. De asemenea, va exista o opțiune separată care îți permite să dezactivezi posibilitatea de a vedea numărul de like-uri la propriile tale postări, sau poți dezactiva individual acest număr, pentru anumite postări.
Pe Facebook, userii vor trebui să intre în meniul “Settings & Privacy” de unde pot alege apoi opțiunea “Hide number of reactions”.12
Pagina a fost generata in 0.1966 secunde