Facebook, WhatsApp și Instagram revin online, după ce au picat complet luni seară, în toată lumea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Facebook, WhatsApp și Instagram revin online, după ce au picat complet luni seară, în toată lumea

Tehnologie 05 Octombrie 2021 / 08:19 813 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Toateaplicațiile de socializare ale Facebook au căzut pentru mai mult de șase ore, începând de la 18.30, ora României și până după miezul nopții de luni spre marți.Căderea pare să fie una dintre cele majore din istoria recentă a Facebook.

Deși întreruperile nu sunt ceva neobișnuit în cazul platformelor de socializare, nefuncționarea unor atât de multe instrumente de comunicații în același timp nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii ani. Ultima întrerupere semnificativă a Facebook, dar nu și a celorlalte platforme pe care le deține, a avut loc în 2019, când o eroare tehnică a afectat site-ul timp de 24 de ore.

Însă de această dată n-au funcționat nici măcar instrumentele și comunicațiile interne ale companiei, ceea ce a făcut și mai dificilă repararea platformelor.

Ulterior, Facebook a comunicat că problema a venit de o reconfigurare a infrastructurii sale de internet care coordonează traficul între centrele sale de date. Aceasta a întrerupt comunicațiile și a intrat în cascadă către alte centre de date, oprind toate serviciile Facebool. În cele din urmă o echipă a reușit să reseteze serverele dintr-un centru de date din Santa Clara, California, iar serviciile platformelor au revenit treptat la normal.

În acest timp, Twitter a devenit principala platformă de comunicații și socializare la nivel mondial, Twitter însăși postând pe Twitter un mesaj ironic: “Bună ziua, literalimente tuturor!”

Acțiunile Facebook au scăzut cu 5,5% în ședința de după-amiază a bursei americane și sunt pe cale să înregistreze cea mai proastă zi din ultimul an.

Facebook a avut astfel de probleme la nivel global cu suita sa de aplicații anul acesta în martie și în Iulie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1633 secunde