Faceţi-vă cunoscută afacerea peste hotare! Statul vă dă bani pentru asta!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Faceţi-vă cunoscută afacerea peste hotare! Statul vă dă bani pentru asta!
Economie 17 Septembrie 2018 / 16:31 344 accesări 0 comentarii

Aplicaţia pentru Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români a devenit activă începând de luni şi va rămâne deschisă până la data de 24 septembrie 2018, a anunţat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), într-un comunicat de presă.

Conform ministerului de resort, programul urmăreşte stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală pe pieţele externe a operatorilor români prin susţinerea participărilor la târguri şi expoziţii cu caracter internaţional, organizate în afara ţării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum şi participarea la misiuni economice. De asemenea, de avantajele schemei de minimis, printr-un proces simplificat de aplicare şi decontare, pot beneficia SRL-D-urile, institutele de cercetare ştiinţifică - dezvoltare tehnologică şi instituţiile medicale.

Finanţarea se acordă operatorilor economici în sume fixe, de tip sprijin forfetar, astfel: 25.000 lei pentru participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, respectiv 10.000 de lei pentru participarea la misiuni economice internaţionale.

Sectoarele economice sprijinite în cadrul prezentei Scheme sunt: tehnologia informaţiei, sectorul alimentar, fabricarea mobilei, industria textilă, cercetare, inovare ştiinţifică şi medicală.

Bugetul alocat prezentei sesiuni de depuneri a cererilor de înscriere este de 7,8 milioane de lei.

Mai mulţi bani dacă alegi o piaţă din zona non-UE

Potrivit Grilei de evaluare a cererilor, vor obţine punctaj suplimentar firmele care au ales ca pieţe - ţintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, care deţin un brand propriu şi au un site într-o limbă de circulaţie internaţională.

Aplicaţia pentru Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români va rămâne deschisă până la data de 24 septembrie 2018, la ora 10:00.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1475 secunde