Facturi umflate pentru lucrările de renovare a stadionului Maracana

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Facturi umflate pentru lucrările de renovare a stadionului Maracana
Sport 15 Martie 2017 / 18:49 192 accesări 0 comentarii

Șantierul gigantic care a dus la renovarea emblematicului stadion Maracana pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2014 a generat facturi supraîncărcate, conform unei anchete a Tribunalului de Conturi din statul Rio de Janeiro (TCE). Conform extraselor din raportul de anchetă, neregulile au generat costuri suplimentare de 211 milioane reali (aproape 90 milioane dolari). Parchetul din Rio a cerut săptămâna trecută ca BTP Odebrecht, Andrade Gutierrez și Delta Engenharia, companiile care s-au ocupat de proiect, să ramburseze aproximativ 200 milioane reali la Trezoreria Publică.

Renovarea templului fotbalului brazilian a costat 1,2 miliarde reali (peste 500 milioane dolari), aproape dublu față de bugetul inițial, fixat la 700 milioane în apelul ofertei inițiale. Conform TCE, costurile au fost supraîncărcate la materiale, un exemplu fiind prețul la ciment, de trei ori mai mare decât prețul pieței, determinând un cost suplimentar de 23 milioane reali.

De asemenea, montarea acoperișului a generat nereguli, deși proiectul inițial prevedea ca structura originală să fie menținută. Acoperișul, care are aceleași caracteristici cu cel de la arena Soccer City din Johannesburg, stadionul finalei CM 2010 din Africa de Sud, a costat în Brazilia de cinci ori mai mult...

Maracana a rămas într-o stare de abandon timp de peste trei luni, din cauza unei dispute dintre concesionar și Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice 2016, dar și-a deschis porțile cu titlu excepțional miercurea trecută, pentru un meci din Cupa Libertadores, dintre Flamengo și San Lorenzo.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2531 secunde