Facturile la curent ar putea dispărea? Statul dă bani pentru panouri solare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Facturile la curent ar putea dispărea? Statul dă bani pentru panouri solare!

Economie 22 August 2018 / 16:08 2393 accesări

Sună a scenariu SF, dar ar putea deveni realitate. Facturile la curentul electric ar putea să fie istorie în perioada următoare, întrucât românii care vor să se debranșeze de la orice furnizor vor putea cere de la stat până la 20.000 de lei. Astfel, persoanele care își doresc să renunțe la alimentarea cu electricitate de la un furnizor și să treacă la alimentarea cu curent de la panouri solare fotovoltaice proprii vor putea cere de la stat până la 20.000 de lei, prevede un proiect de act normativ al Ministerului Mediului (MM). Practic, statul va acoperi 90% din cheltuielile necesare instalării panourilor fotovoltaice, restul de 10% urmând să fie suportat de persoanele fizice.

Proiectul de ordin MM pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului a privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională a fost lansat luni în dezbatere publică. Pentru a se aplica, acesta trebuie aprobat de ministrul mediului şi publicat în Monitorul Oficial.

Concret, statul va acoperi până la 90% din costuri, însă nu mai mult de 20.000 de lei, restul de 10% urmând să fie suportat de solicitant. În acest fel, românii ar renunţa la alimentarea cu curent de la reţea şi ar trece la alimentarea cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Practic, asta ar însemna că o familie şi-ar putea produce pe cont propriu necesarul de curent electric, cu ajutorul energiei solare, fără să mai achite un abonament lunar unui furnizor.Proiectul NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobat de MM şi publicat în Monitorul Oficial. După apariţia în Monitor, autorităţile trebuie să anunţe o perioadă de înscriere pentru ca persoanele fizice să poată cere bani, scrie avocatnet.ro.12
Pagina a fost generata in 0.2472 secunde