„Făgădău nu se interesează de educația celor care vor crește în Constanța”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liberalii îl pun la punct pe „Primarul Invizibil”: „Făgădău nu se interesează de educația celor care vor crește în Constanța”
Administrație 10 Septembrie 2018 / 16:24 2975 accesări 1 comentariu

Pentru că prima zi a anului școlar reprezintă unul dintre subiectele pe marginea cărora se pot ține lungi dezbateri și chiar conflicte politice, reprezentanții partidelor politice nu pierd ocazia să arunce cu noroi în adversarii politici. De această dată, Organizația municipală Constanța a PNL a transmis un nou comunicat în care se leagă de administrația locală din Constanța, condusă de către Decebal Făgădău. „La ora actuală, există 106 motive în tot atâtea școli și grădinițe din municipiul Constanța pentru care primarul Decebal Făgădău ar trebui să își dea demisia. Decebal Făgădău a dovedit din nou că este invizibil atunci când vine vorba despre problemele orașului și foarte activ când camarila are nevoie de el. Municipiul Constanța a intrat în anul bugetar 2018 cu un excedent de aproximativ 300 de milioane de lei. Cu toate acestea, unitățile de învățământ locale se confruntă cu lipsuri, unele fiind elementare, un exemplu edificator fiind asigurarea pazei elevilor sau lipsa unor spații adecvate pentru desfășurarea activității de predare-învățare”, se arată în comunicatul PNL. Reprezentanții partidului mai spun că, la capitolul investiții, o prioritate ar trebui să o constituie construirea unor clădiri noi pentru școlile care se confruntă cu supraaglomerări ale claselor. „Educația și viitorul copiilor noștri nu sunt negociabile, iar primarul municipiului Constanța nu a înțeles încă acest lucru. Îi privează pe constănțeni de străzi asfaltate, locuri de parcare, spații verzi, iar acum a demonstrat că nu îi pasă de copiii noștri. Este inadmisibil ca într-un oraș european să avem în continuare școli degradate, fără pază asigurată de municipalitate și fără săli de sport. Este trist că Decebal Făgădău reacționează imediat la solicitările camarilei dar nu se interesează de educația celor care vor crește Constanța”, a declarat coordonatorul politic al Organizației municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.

BOURCEANU VREA SĂ COLABOREZE CU FĂGĂDĂU?

Acesta a lansat o propunere către primarul Decebal Făgădău „să accepte ajutorul și experiza liberalilor și, pentru prima dată de când a preluat frâiele acestui oraș, să lucreze eficient pentru constănțeni”. „Dacă Făgădău nu realizează că trebuie să accepte propunerea noastră de colaborare și de deblocare a orașului înseamnă, nu doar că nu poate, ci și că nu vrea să dezvolte Constanța”, a subliniat Bourceanu. Nu știm ce urmărește exact coordonatorul politic al liberalilor constănțeni, dar acesta continuă cu recomandările la adresa primarului Făgădău. Mai exact, îi propune să se aplece cu mai multă atenție și asupra cuantumului burselor școlare. „Dacă în București bursa de merit ajunge și la 1.000 de lei, suma de 50 de lei acordată elevilor constănțeni este derizorie. Avem elevi cu performanțe deosebite, cu care ne mândrim, dar pe care Primăria nu îi stimulează: față de cei 600 de lei Sectorul 1 din București, municipiul Constanța oferă doar jumătate. Deși se bate cu pumnul în piept că face parte dintr-un partid care pune pe primul loc sprijinirea celor aflați în situații financiare precare, și la bursele sociale primarul Făgădău reușește să fie printre ultimii edili din țară. Acest lucru în condițiile în care excedentul bugetar a ajuns la aproape 300 de milioane de lei! Deși constănțenii au produs un excedent, banii au fost luați de către Guvernul României pentru că Decebal Făgădău nu a vrut să îi folosească sau nu a știut ce să facă cu ei. Și, uite așa, în loc să investim în educația copiiilor din Constanța, Guvernul PSD a folosit acești bani pentru alte localități sau alte investiții! Dacă i se pare atât de dificil, îi arătăm noi cum să-i investească în viitorul copiilor noștri”, a concluzionat Septimiu Bourceanu.

Loading...

1 comentariu

Lute 05:13:51 / 11 Septembrie 2018
Vesnicul incompetent PSD !

Curios la un excedent de 300 mil . lei sa nu fii in stare sa gospodaresti orasul, ori esti prost ori Fagabou !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2232 secunde