„Făgădău șterge rușinea datoriilor RADET către CET cu cifre neasumate“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Războiul replicilor „Făgădău șterge rușinea datoriilor RADET către CET cu cifre neasumate“
Administrație 30 Septembrie 2018 / 17:05 4336 accesări 5 comentarii

Conflictul datoriilor între CET - RADET - Primăria Constanța continuă, iar cei care au de suferit, în continuare, sunt doar constănțenii care încă nu au apă caldă și nici căldură. În loc să se așeze la masa negocierilor și să rezolve această problemă stringentă, cele trei părți implicate își transmit una alteia diverse mesaje, cu argumente pro și contra. A venit și rândul Consiliului de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A. Redăm integral punctul de vedere al acestuia privind situația financiară existentă între Electrocentrale Constanța SA și RADET Constanța.

„Urmare a mesajului pe care Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, îl promovează pe pagina de Facebook a instituției a cărei activitate o coordonează, conducerea Consiliului de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A. se vede nevoită să aducă dovezile, cu documente, ale cifrelor avansate.

Prin acest document dorim să atragem atenția constănțenilor care, în aceste zile, nu beneficiază de agent termic în locuințe că primarul Decebal Făgădău a făcut publice, cu o prea mare ușurință niște cifre care au antetul RADET Constanța, dar pe care nu și le asumă nimeni din conducerea regiei. În acest sens, Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța SA îi solicită primarului să explice constănțenilor, cu dovezi, acuzațiile de “decizie abuzivă” îndreptate către conducerea Electrocentrale Constanța S.A. vizavi de lipsa apei calde.

La rândul său, și pe această cale, conducerea Electrocentrale Constanța S.A. amintește opiniei publice că bilanțul RADET Constanța este public și ne arată că regia are datorii înregistrate la luna iunie 2018, în cuantum de 425.240.533 lei. În fapt, componenta datoriilor înregistrate este transparentă, iar documentul poate fi verificat chiar pe pagina de internet a RADET Constanța.

În ceea ce privește cifrele pe care primarul Constanței le aduce în spațiul public, în combaterea acuzațiilor ce i se aduc Electrocentrale Constanța S.A., vă prezentăm dovezile, invitându-vă să verificați, pe luni, cifrele și destinația plăților, conform Anexa 1.

Astfel, din tabelul prezentat opiniei publice pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța, a fost omisă factura emisă în luna ianuarie 2018. Mai mult, totalul energiei termice facturată de Electrocentrale Constanța S.A. către RADET Constanța, în anul 2018, este de 107.513.513,87 lei, iar din totalul facturilor încasate în sumă de 61.147.625,02 lei, doar suma de 21.017.180,20 lei este aferentă facturilor emise în anul 2018.

De asemenea, suma de 32.000.000 lei reprezintă avans subvenție pentru RADET Constanța, plata către Electrocentrale Constanța S.A. fiind efectuată conform documentelor atașate (Anexa 2 și Anexa 3), pentru această sumă raportarea făcându-se la facturile aferente anului 2017 (aprilie – octombrie 2017).

Mai mult decât atât, Electrocentrale Constanța S.A. a solicitat o plată parțială și un plan de eșalonare pentru acoperirea datoriei, nu a solicitat plata întregii datorii, fiind conștienți și responsabili în raport cu toate implicațiile, însă nu se poate răspunde unei probleme atât de grave cu informații false și demagogie. Vorbim de un contract, RADET Constanța și-a asumat plata a aceea ce s-a livrat, ulterior nu poate refuza plata și să solicite furnizarea în continuare, iar pentru neplată să fie indicați alți vinovați decât părțile din contract. Totodată, afirmăm cu responsabilitatea termenilor folosiți că Electrocentrale Constanța S.A. nu a încercat să găsească vinovații în spațiul public. Electrocentrale Constanța S.A. a prezentat debitele restante (în cuantum de 256.315.803,51 lei, din care penalități suma de 32.678.449,44 lei), pe care RADET Constanța trebuie să le plătească și imposibilitatea obiectivă de a livra apă caldă pentru că îi lipsesc fondurile necesare pentru a achita gazele în avans, precum și cele pentru plata celorlalți creditori.

În consecință, Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A. reiterează invitația la dialog, pe care a mai adresat-o și cu alte ocazii conducerilor RADET Constanța și Primăriei municipiului Constanța, pentru găsirea soluției în vederea rezolvării problemei.

Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța SA

30 septembrie 2018“

Loading...

5 comentarii

ion 00:03:06 / 01 Octombrie 2018
!

in ritmul asta ambele societati...RADET si CET vor intra in faliment......iar noi tot fara apa si caldura ramanem....dupa 28 de ani de "libertate"....nici macar serviciile esentiale nu se pot asigura populatiei? Pacat rusine indolenta

V 08:44:03 / 01 Octombrie 2018
Actionare in instanta

Asociatiile de proprietari sa actioneze in instanta RADET pentru nerespectarea contractului de furnizare a agentului termic. Nu ne intereseaza de la cine cumpara RADET agentul termic. Si-a asumat ca livreaza agent termic, pai sa se tina de contract. Restul e gargara si pra f in ochi.

Fagadau...Decebal Fagadau... 09:43:50 / 01 Octombrie 2018
Nu ne trebuie apa calda

Pensionarii sunt fericiti...nu mai platesc prea mult intretinerea, oricum sunt invatati ca in epoca de aur fara apa calda si caldura...

Diez 11:32:47 / 01 Octombrie 2018
Către făgădău decebal !

Faceți fifti fifti, voi toți trei : făgădău decebal, conducătorii radet-ului și conducătorii cet-ului, după o economie făcută în atâtea zile, economie făcută pe jăgul constănțenilor, nesimțiților, dezmățaților și hoților celor trei instituții, să vă fie rușine ! Unde sunteți : dna, protecția consumatorului, anaf-ule, că altfel pe oamenii de rând îi și luați în : vizor, îi luați la scărmănat, îi încătușați, dar pe cei trei amintiți mai sus este ca și când nu-i vedeți, de ce și pentru care motiv, aveți centrale termice proprii și vă doare-n cot de constănțeni, de locuitorii orașului Constanța, acum am văzut, am descoperit care este lupta voastră, este lupta pentru ciolan și pentru interesele unora și altora din afara României, pentru nimic, doar pentru "valuri" ca să avem ce sporăvoi / vorbi și să nu se întâmple nimic în România și românii să se "mănânce" unii pe alții, așa cum se întâmplă de aproape 30 de ani și nimic bun, nu s-a rezolvat în țara noastră, doar vorbe și vorbe și care s-au îmbogățit, s-au îmbogățit și alții, au sărăcit continu, iar acum, pe constănțenii de rând îi umple jegul pe banii lor dați sub forma facturilor plătite la timp și constănțenii organizează mitinguri pentru toate porcăriile, dar pentru demiterea nemernicilor care batjoresc locuitorii Constanței, stau precum "zombi", păi făgădău decebal, conducerea radet și conducerea cet, să tot facă "bambilici" cu noi toți, pentru că au priceput și dau subiecte de învrăjbire unii împotriva altora, ca de exemplu : pachetarilor, psd-iștilor, #rezist, diaspora ..... !

Asterix 14:22:53 / 01 Octombrie 2018
Borfasi

Trebuia sa va dati seama ,ca va veni si ziua in care se vor plati ,,facturile,,.asta este rezultatul dupa multi ani de ERA mazare.cei care au profitat de subventii si pachete cu ajutoare ,nu s_au gindit ca va veni si ziua falimentului si a insolventei acestui oras.pacat de Constanta noastra.Mazare este la soare si caldura,iar inlocuitorul sau,pe care l-ati votat este de o incompetenta si tupeu ,tragice.Va pup si ,mergeti la ghiol sa va spalati,cit incamai este cald,si apoi astepteti vara.sau poate pune Fagadau in pachete apa calda.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1364 secunde