Familia copilului ucis de câini a primit două milioane de euro despăgubiri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Familia copilului ucis de câini a primit două milioane de euro despăgubiri

Eveniment 11 August 2016 / 19:42 771 accesări

Constantin Ciorăscu, patronul firmei Tei Rezidenţial, pe terenul căruia a murit în 2013 Ionuț Anghel, copilul de patru ani ce a fost sfâșiat de câini, a plătit familiei micuțului două milioane de euro din suma de 2,4 milioane de euro stabilită de instanţă ca daune morale, potrivit News.ro. Avocații lui Ciorăscu au solicitat ca Administrația Domeniului Public Sector 2 să fie executată silit pentru diferența de 400.000 de euro care trebuie achitată, potrivit deciziei magistraților Curții de Apel București. Curtea de Apel București a hotărât, în luna mai a acestui an, ca Ciorăscu, administratorul Tei Rezidențial, să stea trei ani în spatele gratiilor în acest dosar. Instanța a dispus și despăgubiri de 2,4 milioane euro pentru familia Anghel. Inițial, Ciorăscu primise trei ani cu suspendare de la completul Judecătoriei Sectorului 2, însă Curtea a hotărât ca acesta să execute pedeapsa pentru ucidere din culpă.

În plus, Curtea de Apel București a dispus amendarea penală cu câte 300.000 de lei a firmei Tei Rezidenţial, a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 şi a lui Constantin Ciorăscu, tot pentru ucidere din culpă. Valentin Anghel, tatăl lui Ionuț, a declarat la scurt timp după pronunţare: "Decizia este una corectă și pe măsura faptelor în cazul administratorului terenului. (...) Apelul nostru a fost în sensul schimbării din suspendare în executare. O să îl ajute pe dumnealui să realizeze faptele. Banii ne vor ajuta".

Tragedia care a șocat o țară întreagă a avut loc pe data de 2 septembrie 2013! Micuțul de doar patru ani a fost pur și simplu sfâşiat de câini, pe un teren al firmei Tei Rezidenţial, din apropierea Parcului Tei din Capitală. Cercetările în dosar au fost pornite pe 3 septembrie 2013, de Parchetul Tribunalului Bucureşti. O zi mai târziu, ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.12
Pagina a fost generata in 0.1929 secunde