Fântânile arteziene din municipiul Constanța prind viață

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fântânile arteziene din municipiul Constanța prind viață
Administrație 14 Aprilie 2017 / 16:47 1056 accesări 2 comentarii

SC RAJA SA informează că fântânile arteziene din municipiul Constanța sunt un simbol al urbanismului și civilizației, oferind zonei în care sunt amplasate un aspect estetic și relaxant. „Cu design impunător sau minimalist, cu o istorie bogată sau moderne, fântânile arteziene fac parte din peisajul urban, fiind punctul de atracție pentru oricine în aproape orice anotimp. Ele au un rol de socializare, într-o generație a internetului, și chiar terapeutic, contribuind la eliminarea energiilor negative și la reducerea stresului cotidian. În urma lucrărilor demarate în urmă cu două luni, compania noastră pune în funcțiune cinci dintre fântânile arteziene de la nivelul municipiului Constanța. Aceste repere urbane prind viață în urma unui proces de reabilitare complet. Astfel, a fost refăcută hidroizolația, au fost reparate/înlocuite instalațiile electrice/corpurile de iluminat, pompele și automatizările, țâșnitorile, sistemele de alimentare cu apă și, bineînțeles, cișmelele. În plus, aceste obiective, respectiv fântâna din Parcul Tomis II, fântâna din zona Dacia, fântâna din Parcul Casei de Cultură, fântâna din Parcul Far și fântâna de la Muzeul de Artă - zona Miga, au fost modernizate cu instalații de lumini care vor da un spectacol aparte odată cu lăsarea serii. Fântâna din Parcul Gării, fântâna din zona Policlinica II, fântâna din Parcul Teatrului „Oleg Danovski“ și bazinele ornamentale de la hotelurile Meridian și Sulina din staţiunea Mamaia vor fi puse în funcțiune în jurul datei de 1 mai, când va avea loc și deschiderea oficială a sezonului estival 2017. Vineri, 14 aprilie, începând cu ora 17.00, fanfara „Muzica Apelor“ va susține un scurt concert în zona fântânii din Parcul Tomis II, care va fi pusă în funcțiune“, se arată într-un comunicat al RAJA.

2 comentarii

Constanteanul 09:31:37 / 15 Aprilie 2017
Fantana arteziana din fata City Mall

Este foarte bine ca s-au refacut niste fantani arteziene dar de ce au fost desfiintate altele ca de exemplu, cea din fata City Mall? Au stricat fantana existenta si au facut sarcofagele acelea groaznice. Din fericire, sarcofagele au fost daramate (desi ma intreb daca cineva a platit pentru acele monstruozitati), dar fantana nu a mai fost reconstruita si era foarte utila pentru a racori aerul in aceasta zona foarte circulata.

Cristi 14:23:37 / 15 Aprilie 2017
?

De ce nu sa ocupat cei de la raja si in anii trecuti ,pt. Ca arata foarte bine.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1899 secunde