Fără Astra, viața-i roz în asigurări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fără Astra, viața-i roz în asigurări
Economie 07 Februarie 2016 / 16:42 348 accesări 0 comentarii
Cu gaura neagră Astra eliminată din schemă, piața asigurărilor a crescut cu 8% în 2015 - primul plus după criza financiară!

Cu gaura neagră Astra eliminată din schemă, piața asigurărilor a crescut cu 8% în 2015 - primul plus după criza financiară!

Piaţa asigurărilor a crescut anul trecut pentru prima dată după criza financiară, înregistrând, potrivit datelor provizorii, un avans cu 8%, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). „Asigurările de viață au crescut chiar cu 11%, costurile de distribuție urmează, în sfârșit, un trend de scădere, rata daunalității s-a comprimat cu peste cinci puncte procentuale, iar rata combinată (cheltuieli și daune raportate la primele subscrise), un indicator esențial al sănătății industriei de profil, a scăzut substanțial, cu peste 10 puncte procentuale, față de 2014 (rămâne, însă, supraunitară - 118%)“, spune președintele ASF, Mișu Negrițoiu. În 2014, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a avut o scădere marginală, cu 0,3% faţă de anul anterior, la 8,09 miliarde lei, iar în 2015 a fost marcată în special de falimentul uneia dintre cele mai mari companii de profil, Astra. În perioada următoare, analiștii se așteaptă la o nouă scumpire a polițelor, în condițiile în care asigurătorii trebuie să vireze sume mai mari la Fondul de rezoluție (0,4% din totalul primelor brute încasate la asigurări generale, respectiv 0,25% la cele de viață). Desigur, contribuțiile noi, intrate în vigoare la începutul anului, sunt mici și n-ar trebuie să producă creșteri prea mari de preț. Suntem, totuși, în România.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1522 secunde