Fără cozi! Permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare, la domiciliu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De bine pentru șoferi Fără cozi! Permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare, la domiciliu
Social 07 Septembrie 2017 / 12:18 2082 accesări 0 comentarii

Vești bune pentru șoferi! În curând, aceștia nu vor mai fi nevoiți să facă un drum în plus doar pentru a-și ridica permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare. Ministerul Afacerilor Interne tocmai a încheiat un contract-cadru cu Poșta Română pentru trimiterea permiselor de conducere și a certificatelor de înmnatriculare direct la domiciliul beneficiarilor. Valoarea acordului-cadru este estimată la 31.020.000 de lei, iar durata acestuia este de patru ani. În tot acest timp, se va livra prin poștă între 600.000 și 6.000.000 de plicuri, scrie Mediafax. Livrarea documentelor este asigurată în toate localităţile din România, iar beneficiarii vor primi documentele la domiciliu, prin serviciul Prioripost, divizia de curierat rapid a Poştei Române. Pentru persoanele fizice, predarea permiselor de conducere sau a certificatelor de înmatriculare se face pe baza actului de identitate, iar pentru destinatarii persoane juridice, corespondenţa se va preda numai persoanei împuternicite.

INTERESUL PUBLIC SAU RESUSCITAREA POȘTEI ROMÂNE?

Nu știm dacă acest contract a fost încheiat pentru că autoritățile chiar au considerat că e nevoie ca aceste documente să fie livrate la domiciliul beneficiarilor (nu de alta, dar instituțiile publice nu prea se omoară să respecte interesul cetățeanului), ori pentru a mai ajuta financiar aproape-falimentara Poștă Română. Culmea, contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise la care a depus ofertă şi una dintre cele mai importante firme de curierat din România, scrie rtv.ro. Foarte interesant este faptul că Poşta Română a mai câştigat contracte pentru transportul permiselor şi al certificatelor de înmatriculare şi în 2009 şi 2013, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la transparența procedurii. Precizăm că Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, nefiind o instituţie publică. Teoretic, Poșta funcţionează pe gestiune economică, adică îşi constituie veniturile din contracte comerciale şi se autofinanţează. Cu toate acestea, entitatea este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. Cu toate acestea, o mare parte dintre oficiile poștale supraviețuiesc doar din contracte cu instituții publice, entitățile private și păersoanee fizice preferând firmele de curierat.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2494 secunde