Fără limită de oră pentru petrecerile de Crăciun şi Revelion

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fără limită de oră pentru petrecerile de Crăciun şi Revelion

Social 08 Decembrie 2021 / 09:40 760 accesări

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat marţi seară că, potrivit propunerilor CNSU, în noaptea de Revelion se vor putea organiza petreceri în aer liber fără limită de participanți sau oră de închidere, singura condiție fiind purtarea măștii. Și restaurantele pot rămâne deschise toată noaptea, însă cu grad de ocupare de 50%.

Pe de altă parte, în şedinţa CNSU s-a propus ca în restaurante locurile să fie ocupate la o capacitate de 50%, fiind permisă prezenţa doar pentru cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

"Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou - noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1 - nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate", a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

Legat de petrecerile private, precum nunţile sau botezurile, Raed Arafat a afirmat că se menţin restricţiile existente, fiind interzise.

„Bineînţeles, în hotărârea de guvern de mâine pot surveni modificări, în timpul discuţiilor din cadrul şedinţei de guvern”, a mai precizat şeful DSU despre propunerile CNSU.

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1977 secunde