Fără precedent! Un al doilea canadian, reţinut în China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fără precedent! Un al doilea canadian, reţinut în China

Externe 13 Decembrie 2018 / 17:03 467 accesări

Ministerul de Externe din Canada încearcă să intre în contact cu omul de afaceri canadian Michael Spavor, care este investigat şi probabil reţinut în China în urma suspiciunii că a pus în pericol securitatea naţională a Chinei, relatează Reuters şi BBC.

Michael Spavor este al doilea cetăţean canadian reţinut în China în ultima perioadă, în contextul tensiunilor diplomatice dintre cele două ţări.

Spavor, care era stabilit în oraşul Dandong, a contactat săptămâna aceasta oficialii canadieni pentru a-i informa de ancheta deschisă împotriva sa. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Canada, Guillaume Bérubé, a transmis că autorităţile canadiene încearcă să intre în contact cu Sparov, dar crede că acesta a fost reţinut. Spavor este fondatorul unei companii numite Paektu Cultural Exchange, care se ocupă de organizarea de călătorii în scop de afaceri, cultural şi turistic în Coreea de Nord. Canadianul este cunoscut în mod special pentru aranjarea vizitei fostului star NBA, Dennis Rodman, în Coreea de Nord, în anul 2013.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1289 secunde