Fără vize în Qatar! Şi pentru români!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Intrare doar cu paşaportul

Fără vize în Qatar! Şi pentru români!

Externe 09 August 2017 / 17:15 513 accesări

Cetăţenii din 80 de ţări pot intra de acum înainte fără viză în Qatar, au anunţat miercuri autorităţile emiratului, transmite Reuters. Între aceste ţări se numără Marea Britanie, SUA, Canada, India, Africa de Sud, Seychelles, Australia şi Noua Zeelandă, dar şi România. Cetăţenii din cele 80 de state care vor să viziteze Qatarul nu mai trebuie să solicite viză în prealabil, pentru că vor putea intra gratuit, doar prezentând paşaportul, care trebuie să mai fie valid încă minimum şase luni, şi un bilet care să confirme întoarcerea în ţara proprie sau continuarea călătoriei.

În funcţie de cetăţenia vizitatorilor, aceştia vor avea dreptul de a petrece fie un total de 90 de zile în Qatar, cu intrări multiple într-o perioadă de 180 de zile, fie un total de 30 de zile cu intrări multiple, într-o perioadă tot de 30 de zile, cu posibilitatea extinderii pe încă 30. România face parte din prima categorie, alături de alte 32 de ţări. Hassan Al Ibrahim, preşedinte interimar al Autorităţii pentru Turism a Qatarului, a subliniat că, prin faptul că permite intrarea fără viză a cetăţenilor din 80 de state, Qatarul devine "cea mai deschisă ţară din regiune". "Suntem încântaţi să-i invităm pe vizitatori să ne descopere ospitalitatea, moştenirea culturală şi comorile naţionale", a adăugat acesta.

În noiembrie 2016, Qatarul a introdus o viză de tranzit gratuită, prin care pasagerii din orice ţară aflaţi în tranzit prin Emirat pentru minimum cinci ore pot rămâne până la 96 de ore (cinci zile), iar în mai 2017 Autoritatea pentru Turism şi QatarAirways au lansat +Qatar, un pachet ce cuprinde şi o noapte gratis într-un hotel de 5 sau 4 stele la Doha, alături de o viză de tranzit.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2581 secunde