FARUL SUNTEM NOI! Cobaii care au supravieţuit!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SUNTEM DOAR NIŞTE ŞOARECI ALBI ÎNTR-UN LABORATOR...

FARUL SUNTEM NOI! Cobaii care au supravieţuit!

Sport 24 Martie 2018 / 08:26 4731 accesări

Anunţul privind anularea licitaţiei pentru palmaresul, sigla și culorile clubului fanion al fotbalului constănțean, FC Farul Constanţa i-a nemulţumit şi dezamăgit, în acelaşi timp, pe suporterii constănţeni, iar unul dintre ei a aşternut mai multe rânduri în care iubirea pentru Farul este totală. Iată în continuare această scrisoare.

SCRISOAREA UNUI SUPORTER FARIST

Fotbalul modern a ajuns să testeze limitele suporterilor până la punctul de unde nu mai există nicio întoarcere... Suntem subiecţii unor teste pe fiinţe umane, fără precedent în istoria umanităţii. De ce? Pentru că suntem singura formă de agregare socială pe care nu o pot controla. Pentru că fotbalul este şi va fi un simbol al unităţii între oameni total diferiţi, care nu au nimic în comun în afară de iubirea faţă de clubul favorit. Pentru că am rămas printre puţinii oameni care îşi exprimă opinia, indiferent de restricţii, indiferent de contravenţiile sau infracţiunile imaginate în legislaţia în vigoare.

Primul rezultat: ne-am metamorfozat! Am transformat simpli suporteri în conducători de club, în purtători de cuvânt, în strângători de fonduri. Ca şi cum clubul respectiv ar fi fost bolnav... Pe mulţi, asta i-a dezumanizat. Pe alţii i-au dezumanizat interacţiunile cu forţele de ordine, care nu sunt prea des plăcute...

Apoi, ne-au criogenat! Nu pentru că ar fi fost nevoie, ci doar ca să vadă că suntem receptivi la anumiţi stimuli externi. O schimbare de societate, un faliment, o fuziune... Doar dormi pentru câteva ore în criostază, iar după ce te trezeşti, eşti fanul aceluiaşi club, doar că joacă în alte tricouri, cu alte culori, sub altă emblemă, cu alte simboluri.

Ne-au pus premii la capătul unor labirinturi pe care ştiau că niciodată nu le-am fi putut parcurge. O emblemă mai veche, un palmeres, dar de unde să fi putut şti noi, că în spatele fiecărui semn pe care scria „Ieşire”, nu erau decât un nou labirint sau tot „savanţii” din laborator.

Ne-au ucis speranţele... spunându-ne că toate investiţiile pe care le fac pentru club sunt în beneficiul echipei, când, de fapt erau doar pentru beneficiul propriu. Pentru că, din cauza unor vicii de legislaţie, aşa-zişii finanţatori pot fi în acelaşi timp si creditori... Ce licitaţie e aia care nu are ca scop maximizarea eventualului profit?!

Au marcat drumul cu borne de kilometraj ca păreau tangibile, dar după fiecare kilometru parcurs, distanţa dintre borne s-a mărit exponenţial...

Propun ca emblema FC Farul să fie, de mâine tatuajul meu de pe mâna stângă! Propun ca palmeresul să fie compus din toate amintirile suporterilor farişti, care rememorează cu drag măcar o păţanie din deplasare sau de acasă. Propun ca Farul să fie al nostru, la fel cum a fost mereu! Propun să ne facem propria emblemă şi să-i onorăm pe cei care şi-au dat viaţa şi şi-au rupt picioarele pentru club.

FARUL SUNTEM NOI! Cobaii care au supravieţuit!

Citeşte şi

O singură ofertă, licitaţia pentru marca şi palmaresul FC Farul a fost suspendată

Împreună curăţăm Stadionul „FARUL”!

Încă o licitație pentru marca și palmaresul FC Farul12
Pagina a fost generata in 0.2609 secunde