FBI încalcă... Omerta democraților?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

FBI încalcă... Omerta democraților?!

Externe 30 Octombrie 2016 / 15:05 579 accesări

Numit în funcție de președintele democrat al SUA, Barack Obama, șeful FBI, James Comey, republican la origini, pare să dea lovitura de grație în lupta electorală acerbă care ar urma, cel mai probabil, să o propulseze pe democrata Hillary Clinton la Casa Albă, o premieră absolută pentru o femeie și pentru cel mai democratic stat din lume, cum se consideră americanii. Din păcate, șeful FBI pare să rupă legea tăcerii și reia ancheta în cazul e-mailurilor private utilizate de Hillary Clinton în timp ce deţinea funcţia de secretar de stat american.

Spre bucuria candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, și spre stupoarea generală a democraților, vineri, FBI a transmis o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta ce vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de e-mail privat în timp ce era secretar de stat.Deja, oficiali ai Justiției din SUA au avertizat că decizia directorului FBI, James Comey, de a informa Congresul în privința reluării anchetei în cazul e-mailurilor lui Hillary Clinton nu este compatibilă cu practicile de lungă durată ale Departamentului. Comey a declarat că vrea să informeze legislatorii în privința descoperirii noilor e-mailuri. Oficialii Justiției din SUA i-au răspuns că poziția Departamentului este de a nu face comentarii în privința unei investigații în curs și de a nu lua măsuri care pot fi considerate că ar influența alegerile.

Hillary Clinton, după ce și-a revenit din șocul inițial, a declarat că ”inițierea unei noi anchete FBI cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din SUA reprezintă o acțiune bizară, fără precedent și profund perturbatoare”. Hillary Clinton a făcut aceste declarații sâmbătă, în cadrul unui eveniment de campanie care a avut loc la Daytona Beach din statul american Florida. ”Nu putem permite ca ultimele zile ale campaniei să fie afectate de intrigă. Trebuie să ne gândim la țara în care vrem să trăim noi, copiii și nepoții noștri”, a adăugat aceasta.12