FC Barcelona își face echipă de fotbal pentru e-sport

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

FC Barcelona își face echipă de fotbal pentru e-sport

Sport 28 Februarie 2018 / 15:10 458 accesări

FC Barcelona, al treilea club din lume ca nivel al veniturilor, a anunţat lansarea unei echipe profesioniste de e-sport, dedicată jocului de fotbal PES2018, în parteneriat cu o societate organizatoare de competiţii, fondată de fundaşul spaniol Gerard Pique, informează AFP.

„FC Barcelona a ajuns la un acord cu societatea e.Football.Pros şi Konami (editorul PES2018) pentru participarea la prima ediţie a competiţiei, care va debuta în următoarele săptămâni”, precizează clubul catalan într-un comunicat.

Konami este unul dintre partenerii publicitari ai FC Barcelona începând din 2016, în timp ce eFootball.Pro, societate fondată în urmă cu doi ani de Gerard Pique, promovează competiţii de jocuri video şi furnizează conţinuturi legate de fotbal.

Acesta este prima incursiune pe promiţătoarea piaţă a e-sport-ului pentru Barcelona, dar alte cluburi europene au intrat de mult pe acest segment de piață - PSG, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven sau Manchester City, activând însă în FIFA esport (joc produs de Electronic Arts).

Taguri articol


12