FC Barcelona vinde drepturile asupra numelui viitorului stadion

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru a-i putea plăti salariul lui Messi, spun gurile rele...

FC Barcelona vinde drepturile asupra numelui viitorului stadion

Sport 12 Octombrie 2017 / 18:23 1481 accesări
Noul stadion Camp Nou va avea o capacitate de 105.000 spectatori și va fi inaugurat în 2021

Noul stadion Camp Nou va avea o capacitate de 105.000 spectatori și va fi inaugurat în 2021

Construcția noului stadion al echipei spaniole FC Barcelona va începe în 2019, dar oficialii clubului au început deja procedurile de vânzare a drepturilor asupra numelui arenei. Și asta doar pentru a reuși să-i plătească lui Lionel Messi un bonus uriaș, în valoare de 90 de milioane de euro! Aceasta este suma pe care o va încasa fotbalistul argentinian dacă va semna o nouă înțelegere cu echipa catalană, în urma căreia ar urma să încaseze un salariu săptămânal de aproximativ 600.000 de euro.

Înțelegerea lui Messi cu FC Barcelona urmează să expire la finalul acestui sezon, iar presa din Anglia susține că Manchester City i-a pregătit deja un contract uriaș argentinianului în vârstă de 30 de ani, daca va semna cu echipa lui Guardiola în ianuarie, când va intra în ultimele 6 luni de contract. Surse apropiate clubului catalan susțin că bonusul de 90 de milioane de euro i-a fost deja propus lui Messi, oficialii catalani fiind deciși să nu mai piardă încă un fotbalist important, după Neymar.

Cei care vor plăti suma de 90 de milioane de euro vor primi în schimb dreptul de a administra numele viitorului stadion pentru o perioadă de 25 de ani, au scris jurnaliștii de la The Sun. Se pare că FC Barcelona ar putea înregistra încasări record în acest sezon, aproape 900 de milioane de euro! Cu siguranță, veniturile vor crește substanțial și datorită transferul lui Neymar la PSG (în valoare de 222 de milioane de euro), asta deși în club nu a ajuns întreaga sumă. În anul financiar precedent, încheiat pe 30 iunie 2017, catalanii au încasat 708 milioane de euro. Actuala stagiune ar fi a cincea consecutivă în care clubul bate propriul record în privința încasărilor. În sezonul precedent, FC Barcelona a câștigat, spre exemplu, cu 50 de milioane de euro mai mult decât Manchester United și cu 60 de milioane de euro mai mult decât Real Madrid.

Taguri articol


12