FC Farul a “spart gheaţa” în 2014

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga a II-a, Seria 1, play-out, etapa a 8-a: FC FARUL CONSTANŢA - RAPID CFR SUCEAVA 4-1

FC Farul a “spart gheaţa” în 2014

Sport 29 Mai 2014 / 00:00 1996 accesări

Etapa a 8-a din play-out-ul ligii secunde a adus prima victorie pentru FC Farul Constanţa după o pauză de aproape şapte luni! Fără antrenorul principal Ştefan Nanu pe bancă (a absentat din motive personale), FC Farul s-a impus ieri, cu 4-1 (2-0), împotriva celor de la Rapid CFR Suceava, formaţie în faţa căreia câştigase şi ultimul meci oficial (2 noiembrie 2013, scor 1-0). Cu foarte mulţi jucători tineri în prima echipă, Erdal, Popa, Ciobanu, Caciandone sau Muscă, Farul a deschis scorul la prima acţiune de atac: Ciobanu a rămas nemarcat în colţul careului de 6 m în urma unei lovituri de colţ şi a şutat la colţul lung, învingându-l pentru prima oară pe Hînţăscu. Farul şi-a majorat diferenţa în min. 36, când Caciandone a primit o minge în colţul careului de 16 m, a pătruns în careu şi de la 14 m a şutat plasat, fără speranţe pentru portarul sucevean: 2-0 pentru Farul. Scorul a luat proporţii în min. 55: Muscă a dejucat pasul la ofsaid al oaspeţilor şi de la 14 m l-a învins pe acelaşi Hînţăscu. Tabela s-a modificat din nou peste alte zece minute, de data aceasta cu largul concurs al portarului constănţean: sucevenii au trimis o minge înaltă de la peste 40 m în careul Farului, Puia a ridicat mâinile în semn că balonul va ieşi în aut, însă un jucător al oaspeţilor a recentrat în faţa porţii, iar Gafiţa, de la doar 2 m, a îndeplinit o simplă formalitate: 3-1 pentru FC Farul. Scorul final a fost stabilit de Scărlătescu, în min. 73, care l-a învins pe Hînţăscu din situaţie de unu la unu. În min. 89, Semeghin a ratat o lovitură de la 11 m, trimiţând balonul în bara transversală.

„Speram să vină şi victoria şi mă bucur că jucătorii şi-au dorit cu adevărat acest lucru. Mi-au demonstrat că pot. Au fost patru jucători născuţi în 1995 în prima echipă şi le vom da în continuare credit celor tineri. Vrem să avem de unde porni sezonul următor. Putem construi o nouă echipă cu cei din curtea noastră”, a declarat antrenorul secund al Farului, Gică Mina.

Pentru FC Farul au evoluat următorii jucători: Puia - Barna, Erdal, Ciobanu, Cl. Popa (89 Tudor) - Buzea - Caciandone, Tothăzan, Pîslaru (72 Niţescu), Scărlătescu - Muscă (80 Coteanu).

Rezultatele complete ale etapei a 8-a din play-out-ul Seriei 1: Dunărea Galaţi - Unirea Tărlungeni 1-0 şi Gloria Buzău - CF Brăila 0-2. Clasament play-out: 1. Unirea Tărlungeni 30p, 2. Gloria Buzău 28p (golaveraj: 25-18), 3. CF Brăila 28p (16-17), 4. Rapid CFR Suceava 26p, 5. Dunărea Galaţi 23p, 6. FC FARUL CONSTANŢA 13p.12
Pagina a fost generata in 0.1445 secunde