FCSB a cerut în instanţă anularea mărcii notorii „Steaua”, sub care s-a câştigat CCE în 1986

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

FCSB a cerut în instanţă anularea mărcii notorii „Steaua”, sub care s-a câştigat CCE în 1986

Sport 04 Aprilie 2015 / 00:00 6512 accesări

Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB), finanţată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului Bucureşti anularea mărcii notorii sub care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar şi Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei.

Surse implicate în litigiul dintre cele două părţi au declarat, pentru Mediafax, că FCSB are în această speţă calitatea de reclamant, pârâţi fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti (UM 02301) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Gruparea din Liga 1 a deschis această acţiune după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Totodată, Fotbal Club Steaua Bucureşti a anunţat, la 16 martie, că a formulat o contestaţie în anulare la decizia ICCJ privind marca Steaua Bucureşti, susţinând că instanţa supremă a pronunţat sentinţa în acest caz „cu încălcarea normelor imperative referitoare la competenţă”.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

STEAUA NU VA JUCA NICIUN MECI ÎN GHENCEA ÎN SEZONUL VIITOR

Formaţia de fotbval Steaua nu va disputa niciun meci pe stadionul din bulevardul Ghencea în sezonul 2015-2016, după refuzul Clubului Sportiv al Armatei de a prelungi contractul de închiriere, liderul Ligii 1 urmând să evolueze exclusiv pe Arena Naţională, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul FCSB. Ca urmare a refuzului CSA Steaua privind încheierea unui contract de închiriere a bazei sportive Steaua din bulevardul Ghencea, conducerea grupării de fotbal a semnat un contract pe tot sezonul pentru Arena Naţională. Conform surselor citate, FC Steaua a achitat şi taxele pentru omologarea Arenei Naţionale de către Liga Profesionistă de Fotbal. Începând cu sezonul următor, FCSB nu va mai efectua antrenamentele pe terenurile din cadrul bazei sportive din bulevardul Ghencea. Oficialii stelişti au încheiat un contract pentru folosirea terenurilor de antrenament de la Centrul de Fotbal Mogoşoaia.12
Pagina a fost generata in 0.1651 secunde