Federația Sanitas, pregătită de grevă generală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Federația Sanitas, pregătită de grevă generală

Sănătate 04 Mai 2018 / 16:15 586 accesări

Federaţia Sanitas anunţă că a strâns peste 50.000 de semnături, fiind astfel îndeplinite condiţiile legale pentru declanşarea grevei atât în sistemul de sănătate, cât şi în cel de asistenţă socială.

"Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România, reunit astăzi, 4 mai 2018, în şedinţă extraordinară, a analizat rezultatele dialogului din această săptămână cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi a mandatat Biroul Operativ să negocieze cu factorii de decizie soluţiile propuse pentru depăşirea crizei din sistemul de sănătate şi asistenţă socială. În acelaşi timp, au fost analizate listele de semnături pentru grevă, strânse de organizaţiile judeţene Sanitas, Consiliul Naţional constatând că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru declanşarea grevei în cele două sectoare de activitate", precizează sindicaliştiiîntr-un comunicat de presă, transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în consecinţă, programul de greve continuă în termenii stabiliţi iniţial, astfel: 7 mai - grevă de avertisment (în intervalul orar 9:00 - 11:00) şi 11 mai - grevă generală în sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

Sanitas notează că rămâne deschisă la dialog, "în condiţiile în care partea guvernamentală oferă - chiar şi în al doisprezecelea ceas - soluţii consistente şi real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate în sănătate şi asistenţă socială prin aplicarea noii Legi a salarizării".

Vineri, Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas, a declarat pentru AGERPRES că sindicaliştii din cadrul Federaţiei Sanitas vor intra luni dimineaţă în grevă de avertisment, între orele 9:00 şi 11:00, timp în care doar o treime dintre angajaţi îşi vor continua activitatea.

Reprezentantul sindical a menţionat că timpul de aşteptare în spitale va creşte pentru pacienţii care nu constituie urgenţe.

"Vom asigura toate urgenţele şi nu ne dorim ca pacienţii să fie afectaţi, însă cei care nu sunt urgenţe vor aştepta mai mult", a susţinut Pope.

Prim-vicepreşedinte Sanitas a afirmat că sindicaliştii au mari speranţe ca solicitările lor să fie rezolvate în cadrul unor discuţii care ar urma să aibă loc marţi, la Guvern.

"În caz contrar, începând de vineri, 11 mai, vom intra în grevă generală pe termen nelimitat", a adăugat liderul sindical.

Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea Legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.12
Pagina a fost generata in 0.1586 secunde