Felicitări „la foc automat” pentru Simona Halep

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După câştigarea celui de-al doilea trofeu de Grand Slam

Felicitări „la foc automat” pentru Simona Halep

Sport 14 Iulie 2019 / 08:06 470 accesări
Simona Halep a recunoscut că picioarele i s-au înmuiat după ce a câştigat ultimul punct (sursa foto: Facebook Simona Halep)

Simona Halep a recunoscut că picioarele i s-au înmuiat după ce a câştigat ultimul punct (sursa foto: Facebook Simona Halep)

Succesul de la Wimbledon al Simonei Halep nu putea fi trecut cu vederea de oamenii din lumea sportului, de politicieni şi de presa internă şi internaţională. Fostul tenismen Ilie Năstase a catalogat victoria Simonei cel mai istoric rezultat al tenisului românesc, iar Nadia Comăneci a caracterizat-o pe Halep „regina ierbii” pe Simona Halep, după ce aceasta a câştigat turneul de la Wimbledon.

Managerul tehnic al Viitorului, Gheorghe Hagi, a scris pe Facebook: „Cuvintele sunt prea mici. Felicitări, Simona Halep şi mulţumim pentru că duci România în elita sportului mondial”.

„A jucat exact ce trebuia să joace. România este o ţară de 22 de milioane, Simona este principala personalitate sportivă, cred că performanţa ei va aduce la tenis încă 10.000 de copii, sper să fie aşa”, a declarat Ţiriac.

Fostul tenismen John McEnroe a declarat, sâmbătă, la BBC, că Simona Halep a depăşit-o total pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, iar site-ul oficial al turneului londonez a notat: „Favorita numărul 7, al cărei nume nu apărea pe lista nimănui cu posibilii câştigători înainte de turneu, a devenit prima jucătoare română din toate timpurile care obţine titlul la Wimbledon. Ea a uluit-o pe Serena Williams, i-a uluit pe cei de pe terenul central şi aproape toată lumea de pe Planeta Tenis cu o prestaţie atât de plină de resurse, aproape fără cusur că nu putea fi contracacrată”.

„Ce ar fi putut face Serena în faţa Simonei, care a făcut o demonstraţie în 55 de minute? Românca a avut deplasare, precizie, concentrare, determinare: totul a mers perfect, iar loviturile Serenei nu au avut niciun sens”, a scris sursa citată.

În urma victoriei de la Wimbledon, Simona Halep a fost inclusă în rândul membrilor de onoare de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume.

„Am jucat cel mai bun meci din viaţa mea şi am devenit Campioană la Wimbledon! Încă am impresia că e un vis... Mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi m-au susţinut”, a scris Simona Halep pe Facebook.

Taguri articol


12