Felix Stroe: ”Ne opunem ferm facilitării vânzării terenurilor către cetățeni străini”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Felix Stroe: Ne opunem ferm facilitării vânzării terenurilor către cetățeni străini

Politică 08 Aprilie 2021 / 20:36 4154 accesări

În cadrul conferinței desfășurate la sediul PSD Constanța, Felix Stroe a precizat că PSD nu este de acord cu înstrăinarea terenurilor agricole către străini.

În toată Uniunea Europeană se iau măsuri ca terenurile agricole să nu ajungă pe mâinile străinilor. Legea noastră este asemănătoare celei din Germania. E normal să vrem și noi să protejăm terenurile românești, așa cum fac nemții și francezii. Dar Guvernul vrea sa elimine mai multe reglementari din această lege, ca să ușureze vânzarea terenurilor către cetățeni străini.

Dacă produsul fermierului român nu se poate vinde la un preț competitiv cu celelalte produse, pentru că nu se mai acordă subvenții, clar fermierii vor renunță la activitate și va dori să vândă terenul. Așa că noi ne opunem ferm simplificarii prevederilor legale care sa faciliteze vânzarea terenurilor agricole către cetățeni străini. Pentru că actuala lege respecta legislația UE și este asemănătoare celorlalte state europene”, a declarat Stroe.

Senatorul PSD de Constanţa a adus în discuţie şi problema alegerilor anticipate.

„Dacă poporul a constatat că ceea ce a votat nu îl mai reprezintă, alegerile anticipate sunt necesare. Vom susține această problemă cu consecvenţă zi de zi.

Pregătim o moțiune de cenzură în acest sens. Această coaliție trebuie să plece urgent de la guvernare până nu distruge România complet”, a mai adăugat Felix Stroe.

Taguri articol


12