Fermierii dobrogeni, grav afectați de secetă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fermierii dobrogeni, grav afectați de secetă
Economie 03 August 2020 / 09:28 462 accesări 0 comentarii

Fermierii dobrogeni sunt grav afectați de secetă, motiv pentru care ei cer autorităților să emită un act normativ prin care să le fie suspendate ratele timp de 18 luni.

Aceștia spun că agriculturaeste compromisă, în mare măsură, iar Guvernul nu le-a acordat niciun fel de sprijin real.

Cel mai afectat este județul Constanța, unde peste trei sferturi din suprafața cultivată a fost distrusă, transmite Grupul de Inițiativă al Agricultorilor Dobrogeni, scrie Jurnalul.ro.

Numeroși agricultori din zonă s-au unit în Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli Dobrogeni și peste 180 de fermieri au semnat deja petiția lansată online.

Este în formare o asociație a fermierilor care luptă acum pentru supraviețuire în România. Până la constituirea asociației, agricultorii organizează o acțiune civică, pentru a putea recupera măcar o parte din prejudiciul cauzat de calamități, inclusiv pentru culturile de porumb și floare, care în prezent sunt și ele calamitate de fenomenul de secetă continuă, pentru a solicita suspendarea ratelor la credite și leasinguri pentru echipamentele, utilajele, terenurile agricole, pentru a asigura viitorul acestei ramuri vitale pentru economia și viața românilor, se arată în comunicatul agricultorilor.

Aceștia cer emiterea unei OUG prin care să se suspene ratele la împrumuturi timp de 18 luni, fără costuri suplimentare pentru debitorii afectați direct sau indirect de secetă, inundații sau orice calamitate naturală.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.156 secunde