Festival de eseuri pentru Tomitanii Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Etapa a 7-a din DNS la rugby

Festival de eseuri pentru Tomitanii Constanța

Sport 12 Noiembrie 2017 / 21:00 1717 accesări

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au marcat 92 de puncte în meciul cu Aradul

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au marcat 92 de puncte în meciul cu Aradul

Sâmbătă, în etapa a 7-a din Divizia Națională de seniori la rugby, echipa constănțeană Tomitanii a jucat pe teren propriu cu CSU „Aurel Vlaicu” Arad, cea mai slabă echipă din campionat. Dacă toată lumea se aștepta la un succes la gazdelor, care veneau după trei victorii consecutive, prestația arădenilor a fost sub orice critică, ei fiind surclasați de tinerii excelent conduși din teren de veteranul neo-zeelandez Johnny Sola cu un scor incredibil: 92-0, la pauză 49-0!!! Și dacă nu erau așa „slabe” primele 25 de minute din repriza a doua, cu „doar” două eseuri, Tomitanii trecea cu siguranță de sută! Ca Farul pe vremuri, când fosta multiplă campioană a României prefera să nu mai piardă timpul cu transformarea eseurilor, pentru ca meciul să se reia mai repede de la centru...

Au fost 14 eseuri în total, dintre care trei de penalizare, în minutele 11, 33 și 36, arbitrul sancționând imediat infracțiunile comise de oaspeți în faze de eseu iminent. Celelalte puncte ale echipei antrenate de Cristian Cojocaru au fost aduse de eseurile lui Sola (minutele 14, 67 și 73), Coman (minutele 17 și 51), Boboc (minutele 40+2 și 80), Cucoș (minutul 23), D. Burlacu (minutul 58), Alexe (minutul 79) și Homiuc (minutul 80+2), Lolea reușind 8 transformări. Rugbyștii constănțeni au creat faze de mare spectacol, memorabile fiind eseurile lui D. Burlacu, după o cursă de peste 50 de metri, și cel înscris de Sola în minutul 67, după un slalom printre jucătorii arădeni.

„Am utilizat în acest meci și jucătorii foarte tineri, născuți în 1999. Mă așteptam să fie un joc mai dificil, dar adversarul nu s-a ridicat la nivelul la care ne-am așteptat noi. Scorul, 92-0, spune totul despre această partidă. Important este că nu avem accidentați și că am făcut o repetiție pentru meciul cu Suceava de sâmbăta viitoare, unul dintre cele mai grele pentru noi, dar în care ne dorim să luăm toate cele cinci puncte puse în joc. După aceste două restanțe ne dorim să rămânem pe podiumul clasamentului”, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor principal la Tomitanii.

Au evoluat pentru Tomitanii Constanța: G. Popa, Alexe, Fl. Sasu - Drelciuc, Zaharia - Ciorbac, Boboc, Don - Afloare, Pădureanu - I. Coman, Sola, Cucoș, Ștefăroi - D. Burlacu (au mai jucat: Lolea, Cuprian, Tănase, Părălește, Homiuc, T. Andrei, Tăbuș, Daniș).

Alte rezultate din etapa a 7-a: CS Năvodari - RC Bârlad 25-15; CSM Bucovina Suceava - RCM Galați 32-14. Meciul SCM Gloria Buzău - Știința Petroșani nu s-a disputat și va fi omologat cu 5-0. Oaspeții au foarte mulți jucători accidentați și au anunțat că nu pot să facă deplasarea. Știința a cerut amânarea partidei, însă Buzăul nu a fost de acord. Echipa din Petroșani va primi 1.000 de euro amendă și va fi penalizată cu un punct în clasament. A doua neprezentare îi va aduce excluderea din campionat.

Clasament: 1. SCM Gloria Buzău 25p; 2. CS Năvodari 24p; 3. Tomitanii Constanța 20p/5j (punctaveraj 185-61); 4. RC Bârlad 20p/6j (176-131); 5. Știința Petroșani 14p - formație penalizată cu un punct; 6. RCM Galați 11p; 7. CSM Bucovina Suceava 8p/6j; 8. CSU „Aurel Vlaicu” Arad 5p.

Tomitanii Constanța, nou-promovată în Divizia Națională de seniori, și-a amânat partidele din primele două etape, cu CSM Bucovina Suceava (în deplasare) și cu RC Bârlad (acasă), pentru datele de 18 și 25 noiembrie.

Citește și:

Victorie prețioasă pentru CS Năvodari

Tomitanii Constanța învinge și la Petroșani!

Victorie la Galați și CS Năvodari e din nou pe primul loc12
Pagina a fost generata in 0.1697 secunde