Festivalul „E vremea colindelor“ și-a anunțat câștigătorii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Festivalul „E vremea colindelor“ și-a anunțat câștigătorii
Educație 12 Decembrie 2019 / 13:34 2259 accesări 0 comentarii

A împlinit șapte anișori, e bine crescut, durduliu, are mulți prieteni și susținători și este întâmpinat cu multă bucurie de fiecare dată când își face apariția. Este vorba despre Festivalul de colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă “E vremea colindelor”, care, anul acesta a ajuns la cea de-a șaptea ediție și a fost sărbătorit de sute de copii și părinți. În cele două secțiuni - Interpretarea colindelor românești și Tradiții și obiceiuri românești de iarnă - ale concursuluiorganizat în cadrul festivalului s-au înscris mai multe grădinițe: GPP “Azur”, “Lumea Florilor” din Năvodari, Grădinița de aplicație CNPCB, GPP nr. 33, “Mugurel”, “Lumea Poveștilor”, Grădinița Veseliei din Năvodari, “Lumea Copiilor”, “Perluțele Mării”, GPP nr. 45, GPP “Căsuța din pădure”, GPP “Norocel”, GPP nr. 8.

În bucuria și emoția generală, copiii au cântat, au dansat și au articulat cu sinceritate și puritate marile noțiuni conceptuale ale filonului mitologic și folcloric românesc. Au renunțat pentru scurt timp la lumea fantastică pe care și-au construit-o în prezent, populată cu unicorni, prințese, minioni, dragoni, zâne și supereroi, și au plonjat, cu ajutorul educatoarelor, în lumea, la fel de fantastică a tradițiilor populare românești. În costume tradiționale inspirate, cu accesorii specifice și recuzită, fiecare ansamblu al fiecărei grădinițe a încercat să impresioneze publicul și juriul și a reușit. Eforturile acestor copii (grupe de vârstă 3 - 4 ani și 5 – 6 ani) au fost impresionante și, deasemenea, și munca dascălilor, alături de care cei mici au experimentat prima apariție pe oscenă, în luminile rampei. Și pentru că orice concurs are și câștigători, îi redăm în continuare pe fericiții aleși ai juriului.

La secțiunea Interpretarea colindelor românești, nivelul I: Premiul I - GPP “Lumea Florilor”, Premiul II - GPP “Azur”; Nivelul II: Premiul I și Premiul Presei - GPP nr. 45, Premiul II - GPP “Căsuța din pădure”, Premiul III - GPP “Lumea copiilor”, Mențiuni: Grădinița de aplicație CNPCB, GPP “Lumea poveștilor”, GPP 33, GPP “Perluțele mării”; Premiul pentru originalitate: GPP “Veseliei”; Premiul pentru popularitate: GPP “Azur”.

La secțiunea Tradiții și obiceiuri românești de iarnă: Premiul I - GPP “Perluțele mării”, Premiul II - GPP “Căsuța din pădure”, Premiul III - GPP “Norocel”, Mențiune: Grădinița “Veseliei” din Năvodari; Premiul pentru autenticitatea costumelor: GPP nr. 8.

Trofeul Festivalului a ajuns la GPP “Mugurel”.

Festivalul de colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă “E vremea colindelor” a fost organizat de GPP “Perluțele mării”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Palatul Copiilor Constanța, Muzeul de Artă Populară, Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Cuvios Dionisie Exiguul”, Ziarul Telegraf și Radio Constanța.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1297 secunde