„Festivalul Iernii” se deschide fără patinoar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deși administrația îl anunța cu surle și trâmbițe

„Festivalul Iernii” se deschide fără patinoar

Administrație 03 Decembrie 2015 / 19:13 2365 accesări

Patinoarul se va deschide abia marți, deși este considerat cea mai mare atracție a „Festivalului Iernii”

Patinoarul se va deschide abia marți, deși este considerat cea mai mare atracție a „Festivalului Iernii”

Liviu Pătrașcu, directorul Direcției de Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța

Liviu Pătrașcu, directorul Direcției de Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța

Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanței

Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanței

„Festivalul Iernii”, adică ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai mare bucurie a copiilor din această iarnă, nu mai seamănă cu „Orășelul Copiilor”, organizat, în ultimii 15 ani, de Sărbători. Și nu ne referim doar la faptul că evenimentul a fost mutat din parcul de la Primărie la marginea orașului, în parcarea de lângă Pavilionul Expozițional. Cei care au de gând să participe la ceea ce se dorește a fi deschiderea „Festivalului Iernii” vor avea parte și de o surpriză neplăcută. Principala atracție a evenimentului, patinoarul cu intrare gratuită pe care suntem siguri că îl așteptau foarte mulți constănțeni, nu se deschide în 4 decembrie, așa cum a fost anunțat inițial, ci abia săptămâna viitoare.

MAREA DESCHIDERE... FĂRĂ PATINOAR Probabil că mulți se întreabă de ce nu se deschide la timp, în condițiile în care pregătirile au început de aproximativ o lună. La fel ne-am întrebat și noi, oricât de obișnuiți am fi cu întârzierile tipic românești. Cel care ar fi trebuit să ne lămurească, directorul Direcției de Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, Liviu Pătrașcu, ne-a încurcat și mai tare. Singurul răspuns bâjbâit pe care ni l-a dat a fost că „patinoarul nu a putut fi amenajat în timp util din cauza unor probleme tehnice”, însă, atunci când a fost întrebat care sunt dificultățile tehnice, convorbirea s-a întrerupt brusc. Mai mult, atunci când l-am recontactat, nu a mai răspuns la telefon. Cel care a fost disponibil și ne-a oferit explicații cu privire la această întârziere este primarul interimar Decebal Făgădău. El a precizat faptul că au existat piedici de ordin birocratic, legate de branșarea patinoarului la rețeaua de energie electrică. „Abia de vineri va putea fi alimentat patinoarul cu energie electrică, însă, pentru că temperaturile sunt destul de mari în această perioadă, este nevoie de cel puțin 72 de ore pentru a se forma gheața. În cel mai rău caz, marți vom deschide și patinoarul”, a explicat Făgădău. El a mai spus că „Festivalul Iernii” va fi un eveniment de foarte mare anvergură, care va cuprinde o mulțime de spectacole artistice, un mic târg de unde se pot cumpăra produse tradiționale și foarte multe surprize.

CE N-A VĂZUT CONSTANȚA ȘI NICI NU A AUZIT Ciudat este faptul că toate aceste lucruri sunt anunțate abia cu o zi înainte de deschiderea evenimentului, care nu a fost promovat deloc. Abia joi după-amiază a fost anunțată marea deschidere a evenimentului, care va avea loc vineri, la ora 18.00. Decebal Făgădău a lămurit acest lucru prin faptul că nu a vrut să promoveze foarte mult evenimentul, în condițiile în care nu se știa sigur dacă marea deschidere va avea loc chiar în 4 decembrie și nu mai târziu. În aceste condiții, este posibil ca mulți constănțeni să nu știe că în oraș se organizează un „Festival al Iernii”, iar cei puțini care au aflat de acest eveniment să nu știe că patinoarul nu se va deschide din prima zi. „Vă asigur că „Festivalul Iernii” va fi un eveniment cum nu a mai văzut Constanța”, a spus Făgădău. Sperăm că în sensul cel mai bun...12
Pagina a fost generata in 0.2097 secunde