Festivalul Mamaia 2006 începe în această seară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Festivalul Mamaia 2006 începe în această seară

Eveniment 25 August 2006 / 00:00 909 accesări

Cea de-a 36-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia debutează, în această seară, pe scena Teatrului de Vară din staţiunea Mamaia, cu primele serii de concurenţi la Secţiunile Interpretare şi Creaţie. Organizatorii - Consiliul Judeţean Constanţa, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune - TVR1 şi Societatea Română de Radiodifuziune au pregătit publicului spectator şi telespectator numeroase surprize pe parcursul celor trei seri de festival.

La conferinţa de presă, susţinută ieri, în incinta hotelului Flora din Mamaia, de o parte din componenţii comisiei de jurizare - Mădălin Voicu (preşedinte), Berti Barbera, Cristi Zgabercea, Daniela Vlădescu, Titus Andrei, Eduard Cârcotă, Viorel Gavrilă, Rodica Şerbănescu, Aura Urziceanu, Nicolae Costin, Adrian Romcescu, alături de consilierul judeţean Petrică Munteanu, membru în comisia de organizare a festivalului şi de producătorul festivalului, Liana Săndulescu (managerul proiectului “TVR 50”) s-au dat ultimele amănunte legate de ediţia din acest an a celui mai important eveniment de gen din ţară. Spre deosebire de anii precedenţi, o noutate o reprezintă faptul că Seara Şlagărelor nu va mai fi secţiune de concurs, ci o prezentare a hiturilor anului. Anul acesta, însă, întrucît festivitatea de deschidere a festivalului ar fi trebuit decalată, ca urmare a difuzării de către partenerul asociat - TVR1, pe data de 24 august, a unui meci de fotbal foarte important din CUPA UEFA, fapt care ar fi putut afecta negativ prezenţa publicului în sala de spectacol, organizatorii au căzut de acord ca evenimentul să aibă loc trei zile, între 25 şi 27 august, renunţîndu-se la Seara Şlagărelor. “Festivalul Mamaia 2006 se desfăşoară sub egida < TVR 50 >, iar recitalurile susţinute vor fi o paradă a şlagărelor de la Mamaia, fapt care a crescut esenţa celor trei zile de festival”, a precizat preşedintele executiv al Comisiei de organizare a festivalului şi membru al juriului, Cristian Zgabercea, director al Direcţiei de Cultură din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Recitaluri de excepţie sub egida TVR 50

Festivalul va debuta, în această seară, la ora 21.00, cu prima parte a competiţiei, pe scenă urcînd concurenţii la Secţiunea Interpretare, iar începînd cu ora 22.00, se va da startul Secţiunii Creaţie, Horia Brenciu fiind amfitrionul competiţiei. De la 23.30 va începe seria recitalurilor TVR 50, din programul primei seri de festival făcînd parte nume de marcă ale muzicii româneşti: Paula Seling, “3rei Sud-Est“, Mihai Trăistariu, Monica Anghel, Pepe, Nicola, Andra, “Direcţia 5“, Cătălin Crişan, Mirabela Dauer, Ana Maria, “Proconsul“, Ionuţ Ungureanu, Silvia Dumitrescu şi Marcel Pavel, prezentator fiind Cătălin Măruţă. Sîmbătă seară vor evolua ultimii concurenţi din cadrul Secţiunilor de Creaţie şi Interpretare, iar spectacolul va fi încheiat de recitaluri susţinute de Doina Spătaru, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Gabriel Cotabiţă, Adrian Daminescu, Marina Voica, Ileana Şipoteanu, Oana Sârbu, Mădălina Manole, Adrian Romcescu, Adrian Enache, Ovidiu Komornyik, Carmen Trandafir şi Pompilia Stoian. Seara de gală va începe mai devreme pentru publicul telespectator, la ora 20.00, timp de o oră urmînd să fie transmise live imagini din culisele festivalului. Pentru spectatori, Gala Laureaţilor va începe la ora 21.00, Horia Brenciu va trece din postura de prezentator în cea de interpret, susţinînd un recital extraordinar, alături de “HB Orchestra”. După miezul nopţii va urma un recital oferit de Aura Urziceanu şi de Orchestra Big Band Radio, care va încheia Festivalul Mamaia 2006. Organizatorii vor oferi publicului o surpriză de proporţii, pe scena festivalului urmînd să urce, în seara de gală, o artistă din generaţia de aur a muzicii uşoare româneşti, Margareta Pîslaru, care va primi un premiu special. “Cred că şi în acest an vom remarca cel puţin trei voci, de care se va mai auzi“, a declarat Titus Andrei, membru al juriului şi redactor-şef la redacţia muzicală a Societăţii Române de Radiodifuziune. “Mă aştept la surprize plăcute de la concurenţii care participă în acest an la Festivalul Mamaia. Îmi face o deosebită plăcere să revin pe litoral, după o absenţă de peste 20 de ani. Cred că presa este importantă, ea făcînd legătura între scenă şi public”, a spus Aura Urziceanu, membră a juriului şi o voce de excepţie a muzicii uşoare româneşti. Marele Trofeu al festivalului va fi un autoturism Skoda Octavia.12
Pagina a fost generata in 0.1688 secunde