FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, în Piațeta „Perla” din Mamaia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Baschet spectacol în weekend

FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, în Piațeta „Perla” din Mamaia

Sport 28 Iunie 2019 / 14:46 808 accesări

Andrei Talpeș, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța

Andrei Talpeș, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța

Ilie Floroiu, consilier pe probleme de sport al Primarului Municipiului Constanța

Ilie Floroiu, consilier pe probleme de sport al Primarului Municipiului Constanța

Anca Stoenescu, căpitanul echipei naționale de baschet 3x3 a României

Anca Stoenescu, căpitanul echipei naționale de baschet 3x3 a României

Radu Petre, delegat din partea FIBA 3x3

Radu Petre, delegat din partea FIBA 3x3

Pentru al doilea an consecutiv, Constanța va găzdui unul dintre cele trei turnee de calificare pentru FIBA 3x3 Europe Cup, Campionatele Europene de baschet 3x3. Evenimentul organizat de Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța şi cu sprijinul Federației Române de Baschet, Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Constanța și Sport Arena Streetball, se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă,29 iunie (orele 10.00 - 14.10 şi 17.40 - 21.25), şi duminică, 30 iunie (orele 10.00 - 12.55 şi 16.35 - 19.55), în Piațeta „Perla” din Mamaia, iar accesul publicului va fi gratuit.

„Mă bucur pentru faptul că FIBA ne-a acordat pentru al doilea an consecutiv încredere pentru a organiza un astfel de eveniment, prin care reușim să contribuim la dezvoltarea imaginii și identității orașului Constanța. Evenimentele de acest gen au un impact foarte mare asupra comunității. Sunt copii care vin, văd pentru prima oară o minge de baschet, apoi o cer să se joace, rămân conectați la fenomen și își găsesc modele printre jucătorii pe care îi văd”, a declarat Andrei Talpeș, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța.

Ambele naționale ale României vor lupta la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3x3, iar în anul în care se decid o parte dintre echipele calificate la Jocurile Olimpice miza pentru fiecare competiție majoră din calendarul FIBA este una foarte mare. Super-evenimentul sportiv pentru iubitorii baschetului va oferi şi dunk-uri acrobatice, momente de dans și concursuri pentru spectatori!

„Această competiție are o însemnătate deosebită pentru Constanța, care este în acest week-end una dintre capitalele europene ale baschetului 3x3, alături de Riga și Kiev, celelalte două orașe unde au loc turnee de calificare la Campionatul European. Este o acțiune extraordinară de popularizare a baschetului, mai ales având în vedere că se desfășoară în plin sezon estival în Mamaia, un afluența de turiști este foarte mare”, a spus Ilie Floroiu, consilier pe probleme de sport al Primarului Municipiului Constanța.

Nouă echipe naționale la feminin şi unsprezece formaţii naționale la masculin se vor duela pentru a obține biletele care asigură prezenţa la FIBA 3x3 Europe Cup, competiţie care va avea loc la Debrecen, în Ungaria, în zilele de 30 august şi 1 septembrie. Doar două echipe masculine și două feminine vor merge mai departe.

„Va fi o competiție dificilă, dar sper să obținem din nou calificarea la Campionatul European. Toată lumea investește in ce în ce mai mult în această disciplină, echipele devin din ce în ce mai profesioniste și sper să reușim să ne menținem și noi acolo. Am început această muncă acum trei ani, ne-am făcut o promisiune în primul rând nouă și luptăm pentru a ne atinge scopul final, calificarea la Jocurile Olimpice”, a declarat Anca Stoenescu, căpitanul echipei naționale de baschet 3x3 a României.

„Federația Română de Baschet încearcă să se repoziționeze și să susțină din ce în ce mai mult această disciplină care va face parte din programul Jocurilor Olimpice. Le mulțumesc organizatorilor, autorităților locale din Constanța, au fost principali promotori și continuatori a ceea ce a început Sport Arena, iar alături de ei din ce în ce mai multe cluburi se implică în 3x3 în ultima vreme. Țelul Federației este calificarea la Jocurile Olimpice, în special fetele au o șansă majoră”, a punctat antrenorul federal Claudiu Fometescu.

“Suntem mândri că municipiul Constanța se impune pe plan internaţional ca un centru al baschetului 3x3. Toate cele trei etape de calificare la Europene au loc în acest weekend, celelalte două fiind la Riga, respectiv Kiev. Sperăm să avem alături de noi la eveniment cât mai multă lume, nu neapărat pasionată de baschet ci și de spectacol în general, pentru că evenimentele de baschet 3x3 reprezintă un spectacol, dincolo de latura sportivă”, a spus Radu Petre, delegat din partea FIBA 3x3 la acest eveniment.

Trupa de slam-dunk acrobatic Dunking Devils, din Slovenia, va fi prezentă în premieră la Constanța și este pregătită să electrizeze publicul cu reușitele lor aflate la limita dintre posibil și imposibil. Trupa are o experiență de peste 1.800 de spectacole în 47 de țări, pe cinci continente. Acrobații sloveni au animat pauzele dintre meciuri în cele mai tari competiții de baschet din lume - NBA, Euroligă sau Campionate Europene.

Iar trupa de majorete Dracula’s Girls va fi prezentă la Mamaia pentru momente de dans incendiare în pauzele dintre meciuri. Fetele din Târgoviște au în palmares mai multe medalii la concursurile internaționale de majorete și au participat la finala circuitului mondial de baschet 3x3, la Abu Dhabi, în 2016.

Spectatorii sunt așteptați să susțină naționalele de baschet 3x3 ale României și vor avea parte la rândul lor de acțiune pe terenul de joc în cadrul concursurilor susținute de către partenerii competiției. Superbet pune la bătaie un premiu în bani de 250 de lei în fiecare zi a competiției la concursul LuckyShot pentru fanii cu cea mai mare precizie la aruncări.

Cele 12 delegații ale țărilor participante vor fi de asemenea implicate în mai multe activități de-a lungul prezenței lor la Constanța, urmând să fie organizate vizite la centre de plasament, unde vor avea loc scurte demonstrații de baschet dedicate copiilor.12
Pagina a fost generata in 0.2432 secunde