Figo dorește mărirea numărului participantelor la turneul final al CM

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Figo şi-a lansat candidatura la președinția FIFA

Figo dorește mărirea numărului participantelor la turneul final al CM

Sport 20 Februarie 2015 / 00:00 455 accesări

Fostul internaţional portughez Luis Figo şi-a lansat ieri, la stadionul „Wembley” din Londra, candidatura pentru postul de preşedinte al FIFA, printre propunerile prezentate de el numărându-se mărirea numărului echipelor participante la Cupa Mondială la 40 sau 48, informează presa britanică. Potrivit mirror.co.uk, Figo este de părere că FIFA ar trebui să distribuie o sumă semnificativă din rezervele sale federaţiilor membre în următorii patru ani, pentru investiţii suplimentare la nivelul centrelor de formare.

„Impecabil în costumul său şi trecând cu uşurinţă de la engleză la spaniolă şi la limba sa nativă, portugheza, Figo arăta ca un om de stat. Însă, dacă ne uităm dincolo de aparenţe, era puţină substanţă în manifestul său de 20 de pagini”, notează „Mirror“.

Jurnalul menţionează că printre subiectele abordate de Figo s-au numărat extinderea numărului de participante la Cupa Mondială la 40 sau 48 - ceea ce ar atrage voturile africanilor - şi folosirea mai mult a tehnologiei pe linia porţii.

Prioritatea lui Figo este refacerea imaginii FIFA, conform „The Independent“. „Este momentul pentru mine să dau înapoi lumii fotbalului tot ce mi-a oferit”, a afirmat portughezul. Întrebat ce părere are despre actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, Figo a răspuns: „Îl respect aşa cum îi respect pe toţi ceilalţi candidaţi. Conduce forul de mulţi ani şi a adus multe lucruri pozitive, dar s-a ajuns la un punct în care este necesară o schimbare”.

Pentru postul de preşedinte al FIFA mai candidează, alături de Luis Figo şi Joseph Blatter, iordanianul Ali Bin Al Hussein şi olandezul Michael van Praag. Alegerile sunt programate la 29 mai, la Zurich.12
Pagina a fost generata in 0.1522 secunde