Figuri emblematice ale spiritualității aromâne. Dublă lansare de carte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Figuri emblematice ale spiritualității aromâne. Dublă lansare de carte
Cultură 07 Mai 2019 / 12:30 1067 accesări 1 comentariu

Romanciera Catia Maxim

Romanciera Catia Maxim

"Sipetul cu îngeri", un roman zămislit din arhiva și mărturiile afective ale unei familii de aromâni

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită sâmbătă, 11 mai, începând cu orele 16:00, la o dublă lansare de carte. Cei pasionați de istoria și cultura aromânilor sunt așteptați la sediul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” pentru a interacționa cu autorii cărților, Maria Pariza și Catia Maxim.

La lansarea cărții sale, "Prezența aromânilor în presa dobrogeană (1879-1944)", Maria Pariza îi are ca invitați pe conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan și prof. univ. dr. Valentin Ciorbea.

"Prezența aromânilor în presa dobrogeană (1879-1944)" aduce o importantă contribuție științifică în domeniul info-documentar, care oferă o imagine a integrării aromânilor în viața națională, politică, socială, materială și culturală a teritoriului dobrogean, reflectată în peste 150 de publicații ale județelor Constanța, Tulcea, Durostor și Caliacra, fiind totodată o lucrare originală, provocatoare și indispensabilă pentru cei interesați de istoria Dobrogei, a aromânilor și a presei locale.

Autoarea Catia Maxim îl are ca invitat, la lansarea romanului "Sipetul cu îngeri", pe conf . univ. dr. Alexandru Gica.

"Sipetul cu îngeri" este un roman zămislit din arhiva și mărturiile afective ale unei importante familii de aromâni, îmbibată de istoria și tradițiile locurilor de baștină, din Bitolia macedoneană, pornită pe drumul pribegiei, spre România începutului de secol XX, și o evocare captivantă, cu inserții documentare și figuri emblematice ale spiritualității aromâne.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Loading...

1 comentariu

PARIZA MARIA 19:59:27 / 07 Mai 2019
invitație

LUCRAREA „PREZENȚA AROMÂNILOR ÎN PRESA DOBROGEANĂ” ESTE DEDICATĂ ȘI CELOR 140 DE LA APARIȚIA PRESEI ÎN DOBROGEA („STEAUA DOBROGEI” - iunie 1889).. și este un instrument util în toate redacțiile publicațiilor locale. Mulțumim pentru anunț și vă așteptăm cu plăcere să vă oferim lucrarea.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2129 secunde