Figuri emblematice ale spiritualității aromâne. Dublă lansare de carte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Figuri emblematice ale spiritualității aromâne. Dublă lansare de carte
Cultură 07 Mai 2019 / 12:30 1205 accesări 1 comentariu

Romanciera Catia Maxim

Romanciera Catia Maxim

"Sipetul cu îngeri", un roman zămislit din arhiva și mărturiile afective ale unei familii de aromâni

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită sâmbătă, 11 mai, începând cu orele 16:00, la o dublă lansare de carte. Cei pasionați de istoria și cultura aromânilor sunt așteptați la sediul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” pentru a interacționa cu autorii cărților, Maria Pariza și Catia Maxim.

La lansarea cărții sale, "Prezența aromânilor în presa dobrogeană (1879-1944)", Maria Pariza îi are ca invitați pe conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan și prof. univ. dr. Valentin Ciorbea.

"Prezența aromânilor în presa dobrogeană (1879-1944)" aduce o importantă contribuție științifică în domeniul info-documentar, care oferă o imagine a integrării aromânilor în viața națională, politică, socială, materială și culturală a teritoriului dobrogean, reflectată în peste 150 de publicații ale județelor Constanța, Tulcea, Durostor și Caliacra, fiind totodată o lucrare originală, provocatoare și indispensabilă pentru cei interesați de istoria Dobrogei, a aromânilor și a presei locale.

Autoarea Catia Maxim îl are ca invitat, la lansarea romanului "Sipetul cu îngeri", pe conf . univ. dr. Alexandru Gica.

"Sipetul cu îngeri" este un roman zămislit din arhiva și mărturiile afective ale unei importante familii de aromâni, îmbibată de istoria și tradițiile locurilor de baștină, din Bitolia macedoneană, pornită pe drumul pribegiei, spre România începutului de secol XX, și o evocare captivantă, cu inserții documentare și figuri emblematice ale spiritualității aromâne.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.Pagina a fost generata in 0.1432 secunde